Обвинение в опит за убийство бе повдигнато на човека, който

...
Обвинение в опит за убийство бе повдигнато на човека, който
Коментари Харесай

Нападателят на словашкия премиер Фицо бе обвинен в опит за убийство

Обвинение в опит за ликвидиране бе повдигнато на индивида, който простреля словашкия министър председател Роберт Фицо, заяви уеб сайтът tvnoviny.sk, представен от Ройтерс.

Фицо бе прострелян през вчерашния ден с пет патрона, а в този момент се намира в „ доста тежко “, само че устойчиво положение, оповестиха от болничното заведение " Фр. Д. Рузвелт " в словашкия град Банска Бистрица, където той бе опериран. Все още огромна част от събитията към нападението остават незнайни за необятната аудитория, показва Ройтерс.

Според публикуваната до момента информация от словашките медии нападателят на Фицо е на 71 години. Новинарският уебсайт " Денник Постой “ заяви, че обвинен за нападението е Юрай Цинтула, публицист и член на Съюза на словашките писатели от град Левице.

Той е изстрелял пет патрона в 59-годишния министър-председател, който в същото време е поздравявал свои поддръжници след съвещание на държавното управление в дребния град Хандлова в Централна Словакия, напомня Ройтерс.

Пред публицисти нощес словашкият вътрешен министър Матуш Шутай Ещок съобщи, че нападението против Фицо е политически стимулирано.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР