Обвинение срещу бившия шеф на Агенция Пътна инфраструктура Лазар Л.

...
Обвинение срещу бившия шеф на Агенция Пътна инфраструктура Лазар Л.
Коментари Харесай

Отново обвиниха бивши шефове на АПИ

Обвинение против някогашния началник на Агенция " Пътна инфраструктура " Лазар Л. (Лазаров) и още двама чиновници на организацията бе импортирано в Софийския градски съд (СГС), оповестиха от Софийската градска прокуратура (СГП).

Обвинителният акт е за занемареност в изключително огромни размери . От прокуратурата цитират чл.219 ал.4 вр. ал.1 от Наказателен кодекс., което дефинира от 3 до 12 години затвор и отнемане от право да заема избрана държавна или социална служба и " отнемане от право да упражняват избрана специалност или активност ".
 Отложиха делото против някогашния началник на АПИ Лазар Лазаров
Отложиха делото против някогашния началник на АПИ Лазар Лазаров

Обвинен е за занемареност

Лазар Л. е наказан за това че от 07 август 2014 година до 17 февруари 2015 година в качеството си на ръководител на Управителния съвет на АПИ, съзнателно не е положил задоволително грижи за предоставената му работа по създаване на автомагистрала " Марица ". От това е ощетено транспортното министерство с 30 813 647 лв.. и казусът е изключително тежък.

Според обвиняването действието е съзнателно. Лазар Л. е притеглен към наказателна отговорност по по-тежката правна подготовка за безстопанственост- член 219 ал.4 вр. ал.3 вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

Сегашното обвиняване към Лазаров е за по-кратък период и за по-малка вреда, излиза наяве от документите на прокуратурата .

Припомняме, на 18 април 2018 година някогашният началник на АПИ Лазар Лазаров бе упрекнат за умишлена занемареност , осъществена от7 август 2014 година до 30 юни 2015 - малко по-дълъг период от настоящето обвиняване. Тогава Лазаров е упрекнат и за 41 630 050, 80 лв..

На 3 май делото бе отсрочено . Месеци след първото обвиняване - на 16 август 2018 година, съдът върна на прокуратурата обвиняването против някогашния началник на АПИ Лазар Лазаров.
 Инж. Дончо Атанасов ще проверява себе си по сигнала на Българска социалистическа партия
Инж. Дончо Атанасов ще проверява себе си по сигнала на Българска социалистическа партия

Атанасов дава отговор за поддържане на републиканската пътна мрежа

Другите двама - Дончо А. (Дончо Атанасов) и Илиана З . (Илиана Захариева ) са предадени на съд, по тази причина, че сред 23 януари 2014г. до 26 януари 2015г. като членове на Управителния съвет на АПИ, при изискванията на без значение съпричинителство, не са положили задоволително грижи за предоставената им работа по създаване на автомагистрала " Марица ". С това транспортното министерство е понесло вреди за 30 813 647 лв.., и казусът е изключително тежък , пишат от държавното обвиняване.

Ако бъдат приети за отговорни Дончо А. и Илиана З. могат да получат от 3 (три) до 10 (десет) години затвор и " отнемане от право да заемат избрана държавна или социална служба и " отнемане от право да упражняват избрана специалност или активност ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР