Обвинената за корупция и взимане на подкуп в особено големи

...
Обвинената за корупция и взимане на подкуп в особено големи
Коментари Харесай

Адв. Марковски: Иванчева е кмет и невинна, докато съдът не реши друго

Обвинената за корупция и взимане на рушвет в изключително огромни размери Десислава Иванчева е почтена и е кмет на регион „ Младост”, до момента в който съдът не реши друго, разяснява в „ Здравей, България” по NOVA нейният юрист Марин Марковски.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ИВАНЧЕВА В СЪДА В ГАЛЕРИЯТА НИ

Той разясни, че тя може сама да се отдръпна от поста, след правосъдно решение на първа инстанция, че би трябвало да бъде отстранена.

Зам.-кмет на „ Младост”: Отварям си багажника преди да се кача

Адвокат Марковски: Няма доказателства против Иванчева

Главният проектант на София изясни за практиките на Иванчева в "Младост "

То беше взето от Специализирания съд предходната сряда. Според съдиите Иванчева и зам.-кметът Биляна Петрова могат да повлияят на очевидци в случай че запазят длъжностите си.

Прокуратурата изиска отстраняването им откакто стана ясно, че от ареста кметът на „ Младост” е уволнила един от заместниците си - Румен Русев, който е и очевидец по делото против нея. Заповедта била занесена в общината от нейната майка.

„ До влизането на присъдата в действие Иванчева е невиновна. До този миг не беше отсранена от служба. Така че тя даже и в ареста си е на служба - кмет. Не могат да я отстранят, до момента в който няма присъда. До момента, с цел да облекчи управлението на общината, тя си пускаше молби за отпуск. Но очевидно това е много трудно”, съобщи юрист Марковски. „ Тази жена си гори за работата”, добави юристът.

Той е безапелационен, че кметът на „ Младост” не е правила нарушаване на закона, тъй като не е била отстранена от служба.

„ Това е един подъл ход на прокуратурата. Те споделят, че желаят отстраняването ѝ, тъй като с дейностите си от ареста влияе на очевидци и по този метод пречи на разкриването на истината. Това изрично не е по този начин, тъй като всички очевидци към този момент са дали показания”, акцентира юрист Марковски.

Той съобщи, че показанията на очевидците от общината не касаят директно случая със взимането на рушвет.

Той добави, че ще разиска с клиентката си дали да се апелира решението на съда.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР