Обвинен в държане на високорискови наркотични вещества ще продължи да

...
Обвинен в държане на високорискови наркотични вещества ще продължи да
Коментари Харесай

Обвинен в държане на кокаин и марихуана остава във варненския арест

 Обвинен в държане на високорискови наркотични субстанции ще продължи да обитава в ареста, реши Варненският апелативен съд, оповестиха от пресслужбата на институцията.

На 21 октомври предходната година Милен Д. и още един мъж са били хванати във Варна с над кг кокаин и повече от 4 и половина кг марихуана в миг на договорка. След ареста били претърсени шест адреса и четири автомобила. Освен опиатите, били конфискувани електронна везна със следи от неразрешени субстанции и муниции. Двамата са упрекнати, че в съучастничество и при изискванията на продължавано закононарушение са държали за разпространяване огромни количества високорискови наркотични субстанции – на стойност над 274 542 лева Ако виновността им се потвърди, плануваното наказване е отнемане от независимост от 5 до 15 години и санкция от 20 до 100 хиляди лв..

Защитата на Милен апелира отхвърли на Окръжен съд – Варна да почете настояването за по-лека мярка за неотклонение. Адвокатът твърди, че публичната му заплаха е занижена поради миналите близо 5 месеца след задържането. Изтъкнато бе чистото правосъдно минало, неналичието на престъпни и противообществени прояви.

Прокуратурата акцентира, че макар множеството процесуално-следствени дейности, с оглед количеството намерено вещество, и сложността на делото, следствието не надвишава рационалните периоди.

Въззивната инстанция установи, че претенциите на отбраната за незаконност на определението на Окръжния съд са неоснователни. И все още е настоящо съществуването на обосновано съмнение за съпричастността на Милен Д. към действието. Събраните доказателства не могат да разколебаят и сегашния правосъден състав в тази тенденция: действието е осъществено в съучастничество с друго лице, а цената на откритите и конфискувани наркотични вещества  - марихуана и кокаин, възлиза на близо 250 хиляди лева Естеството на действието и метода на осъществяването му, освен това в изискванията на продължавано закононарушение, посредством потребление на мобилни приложения, водят до извода, че при по-лека мярка е действителен рискът Милен да извърши закононарушение.

Всички тези условия удостоверяват законосъобразността на най-тежката мярка за неотклонение – " задържане под стража “ във връзка с Милен Д., обвинен за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции.

Определението на Апелативен съд – Варна е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР