Обвинен е вече антимафиотът Георги Караколев. Той е подведен под

...
Обвинен е вече антимафиотът Георги Караколев. Той е подведен под
Коментари Харесай

Обвиниха антимафиота Георги Караколев за шпионаж

Обвинен е към този момент антимафиотът Георги Караколев. Той е измамен под отговорност, че до момента в който работел в ГДБОП шпионирал в интерес на Русия, заяви наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев.

Караколев е давал както информация от български служби, по този начин и постъпващи данни от непознати служби. Предавал ги на съветски разследващи организации.

Очаква се през днешния ден Караколев да бъде разпитан. Той е наблюдаван от предходната година. Вече е арестуван за до 72 часа.



Разработката стартирала в ДАНС, уточни зам. ръководителят на организацията Петър Петров. Изяснява се за какво чиновник на службата е контактувал с обвинявания Караколев. Засега той не е упрекнат, само че през вчерашния ден са били взети ограничения против него.

Прави се всичко допустимо да няма риск от приключване на информация. Елиминиран е достъпа на всички забъркани лица. 

Не са позволени дейности, които да навредят на националната сигурност на страната. 

Във всяка една работа за национална сигурност в реда на нещата е да се подхващат дейности, в случай че има проблеми да прочиства службата. 

От самото начало ГДБОП е оказало цялостно подпомагане на другите служби, стана ясно от брифинга. Служителят сега е специалист в бранш " Международно съдействие и обекти ", имал достъп до документи, които в детайли са разказани и предадени на Прокуратурата. 

За всеки един документ се преценя дали е попаднал в непозната работа.

Всички чиновници, които минават през службата на Министерство на вътрешните работи минават през куп инспекции, само че имало и такива, които след това се изкушават да служат на други служби. Ще се взимат спомагателни ограничения за отбрана на информацията. 

Информацията, която е изнасяна е сензитивно служебна информация.  Тя е достигнала до съветските служби, знаят се съответните дати. Използвани са разнообразни способи за предаване на данните. Ще желаеме европейски заповеди за следствие. 

Знае се, че прокурорите ще изискат мярката за задържане да се гледа при закрити порти, поради класифицираната информация по делото. 

От прокуратурата отхвърлиха да отговорят на някои деликатни въпроси, отговорът на които би попречил на следствието. 

Служителят Георги Караколев е бил и награждаван и наказван с неодобрение, след което следвало уволняване, само че до него по този начин и не се стигнало. 

Разследващите отхвърлиха да отговорят и дали упрекнатият е получавал подпомагане от различен чиновник на Министерство на вътрешните работи. В акцията са употребявани СРС-та, стана ясно на брифинга. 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР