Обвързването на цената на паркирането в синя зона със стойността

...
Обвързването на цената на паркирането в синя зона със стойността
Коментари Харесай

По-скъпа синя зона - част от мерките за развитието на София

Обвързването на цената на паркирането в синя зона със цената на билета за градския превоз. Това е една от към 450-те ограничения за развиването на София, дефинирана от екипа на " Визия за София ".

Предложението е цената на час престой в синята зона да е да вземем за пример три пъти по-висока от билета за рейс, трамвай, тролей или метро. В момента това би означавало, че паркирането в синя зона ще коства 4.80 лв. на час (при 2 лв. сега) при актуалната цена на билета за градски превоз. Целта е поощряване на потреблението на градски превоз за напредване до центъра на столицата, където е съсредоточена синята зона.

Тази характерна цел, както и останалите ограничения, набелязани от екипа на " Визия за София ", ще бъдат дискутирани в идващите месеци. Целта е да бъдат разисквани, приоритизирани и да се дефинира кои от тях да се изпълнят в кратковременен и кои в дълготраен проект. Финалният резултат ще бъде показан и с огромна галерия през есента. Той ще бъде препоръчан за приемане в новия мандат на Столичен общински съвет след октомври 2019 година

Целите и ограниченията за тяхното реализиране са дефинирани въз основата на досегашните изследвания, разбори, работни срещи, събития и полемики, правени от " Визия за София ". През юни и юли те ще бъдат разисквани със софиянци с цифрова анкета, срещи онлайн в разнообразни елементи на София и представително социологическо проучване. Събраната противоположна връзка ще стане основата на дълготрайната тактика за развиване на София и крайградските територии.

Хората могат да посочат кои съгласно тях са значимите цели и ограничения за осъществяването им в анкета на уеб страницата на " Визия за София ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР