Обучението се извършва чрез гледане и анализ на видео клиповеРоботите

...
Обучението се извършва чрез гледане и анализ на видео клиповеРоботите
Коментари Харесай

Роботи откриват безсмислени действия на хората

Обучението се прави посредством гледане и разбор на видео клипове

Роботите могат сполучливо да засичат неправилни дейности на хората
(снимка: CCO Public Domain)

Учени от няколко университета създадоха неповторима система с изкуствен интелект , която покачва способността за образование на роботите . Благодарение на заложените нововъведения, умните машини се научили да размишляват пълноценно .

Разработката на откриватели от университетите във Вашингтон, Станфорд, Илинойс и Торонто и експерти на софтуерната компания Nvidia включва роботи, които наблюдават придвижвания, с цел да схванат по-нататъшните човешки дейности, споделя Venture Beat.
още по тематиката
Специалистите са снимали поредност от демонстрации с човешко готвене, само че някои от дейностите съзнателно са осъществени погрешно, с цел да объркат AI системата. При тестванията, роботите са гледали видеото и са анализирали дейностите на хората.

Резултатите от опитите демонстрират, че новият способ, който се основава на размишления и изводи за следващи придвижвания, усилва способността за образование на роботите с 20%. Оказва се, че роботите сполучливо откриват безсмислените придвижвания на хората, показани във видеото с готвене, и не ги повтарят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР