Обучението по природни науки и математика е ключово за реализациятаВиртуални

...
Обучението по природни науки и математика е ключово за реализациятаВиртуални
Коментари Харесай

Иновации в преподаването променят училищата у нас

Обучението по естествени науки и математика е основно за реализацията

Виртуални лаборатории във Втора британска езикова гимназия в столицата подкрепят образованието по естествени науки (снимка: МОН)

Четири виртуални кабинета за новаторско преподаване по естествени науки подкрепят образованието в STEM (наука-технологии-инженерство-математика) центъра на Втора британска езикова гимназия „ Томас Джеферсън “ в столицата.

Екипи от учители образоват децата, като по едно и също време преподават биология и химия, физика и математика. Интегрираният модел на преподаване, комбиниран с потребление на технологиите, ускорява интереса на учениците и им оказва помощ да покачват резултатите си, акцентират създателите на новаторския план, който включва и уроци на британски език по естествени науки.

„ Обучението по естествени науки и математика е основно за житейската реализация на учениците, за попълването на съвкупността от компетентности, които чакаме да има всяко едно дете, което през идващите десетилетия ще навлиза на пазара на труда “, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, представен от уеб страницата на МОН.

Според учителите, не може да се разбере биологията без химията, нито физиката без математиката. По думите на министър Вълчев, „ тези, които учат задълбочено тези дисциплини, в бъдеще ще получават и по-високи приходи “.

В последните години просветителната система е изправена пред огромното предизвикателство да намерим методите, които в най-голяма степен да стимулират учениците да се образоват в естествени науки и математика, сподели още министърът.
още по тематиката
В момента в България има 300 новаторски учебни заведения. Иновациите са свързани най-много с методите на преподаване и са повлияли позитивно върху мотивацията на учениците и резултатите им, акцентира Вълчев. Той счита, че всички системи на образованието ще разчитат на нововъведенията, с цел да се трансформират.

Предстои оценка на новаторските планове, които се осъществят към този момент втора година у нас, с цел да може всяко учебно заведение да бъде насърчено да търси нововъведения и да ги ползва. През 2019 година ще бъдат отделени близо 1,5 млн. лв. за нововъведения, заяви министърът.

По думите му, в случай че учебните заведения ни са по-иновативни, ще се стимулират и повече млади преподаватели да работят в тях. „ Ние би трябвало да отворим просветителните системи за хора от разнообразни сфери, най-много от ИТ бранша “, заключи министър Вълчев.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР