Обучението на учениците от 5 до 12 клас, както и

...
Обучението на учениците от 5 до 12 клас, както и
Коментари Харесай

Онлайн обучението за 5 - 12 клас и студентите остава до 31 януари

Обучението на учениците от 5 до 12 клас, както и на студентите остава в електронна среда до 31 януари, като се изключи на практика занятия и изпити, които ще могат да се организират присъствено.

Това е било решено на работно заседание при премиера Бойко Борисов, в което са взели участие министрите Костадин Ангелов, Красимир Вълчев, Красен Кралев и Христо Терзийски, както и представители на Националния действен щаб и на имунизационния щаб, заяви държавната пресслужба.

Здравният министър Костадин Ангелов е докладвал, че епидемиологичната обстановка в страната продължава да се усъвършенства. " По отношение на заболеваемостта България към този момент е на 26-о място от страните в Европейския съюз, а като прибавим към тях и страните от Балканите, ние сме на 31-о място по заболеваемост и на 7-о място по смъртност от страните членки на Европейски Съюз ", показал Ангелов. Той е отбелязал, че в лечебните заведения се регистрира трайна наклонност за понижаване на използваемостта на болничните кревати - както в интензивните отделения, по този начин и отвън тях. Броят на излекуваните също остава по-голям от броя доказани нови случаи на дневна база.

Въз основа на направените разбори и извършени срещи Ангелов е предложил да се позволи присъственото осъществяване на избрани на практика действия и изпити за учениците от 5 до 12 клас и на студентите във висшите учебни заведения, само че образованието им в електронна среда да продължи до 31 януари. Ще бъде квалифициран лист с тъкмо посочените на практика занимания, които по изключение ще се правят присъствено.

" Относно другите противоепидемични ограничения в страната, считаме, че те би трябвало да продължат да работят до края на месец януари т.г. ", счита Ангелов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР