Обучението на шофьорите, осъзнаването на тяхната отговорност на пътя трябва

...
Обучението на шофьорите, осъзнаването на тяхната отговорност на пътя трябва
Коментари Харесай

Малина Крумова: След 7 клас задължителен първи изпит за движение по пътищата

Обучението на водачите, осъзнаването на тяхната отговорност на пътя би трябвало да стартира още от най-ранна детска възраст.

Това съобщи шефката на държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ Малина Крумова на полемиката на „ 24 часа “ „ Карай мъдро, стигни жив “.

„ Бих разширила тематиката на дебата за подготовката на водачите освен с водачите, само че и с пешеходците. Шофьорският курс не е нито единствено началото, нито краят, а единствено детайл от образованието. От най-ранна детска възраст би трябвало да се развиват уменията за осъзнаване на риска на пътя. Манталитетът се образува в ранна възраст. Трябва да се основава просвета на придвижване по пътя, с цел да може когато станат водачи да осъзнават отговорността си “, съобщи Крумова.

Агенцията приготвя към този момент идея за смяна на образованието по пътна сигурност в учебните заведения. „ Въпросът не е толкоз дали да са в часа на класния, а да променим методиката и да вкараме експерти и практици в часовете “, съобщи Крумова.

След 7 клас би трябвало да се прави първа инспекция на знанията на децата за пътното придвижване и по какъв начин да става безвредно, съобщи още шефката на държавната организация. „ След 14-годишна възраст децата могат към този момент да са независими участници като карат велосипед на пътното платно. Не можем да ги пускаме на пътя без да знаем те до каква степен са усвоили безвредното придвижване “, сподели Крумова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР