Обучението на 43 413 студенти в 37 държавни висши училища

...
Обучението на 43 413 студенти в 37 държавни висши училища
Коментари Харесай

Кабинетът утвърди приема на студенти и докторанти във висшите училища

Обучението на 43 413 студенти в 37 държавни висши учебни заведения ще бъде субсидирано, реши държавното управление като утвърди броя на одобряваните за образование студенти и докторанти във висшите учебни заведения и научните организации в България през образователната 2019- 2020 година. От тях 37 119 за образователно-квалификационни степени след приблизително обучение. През тази година се чака към 54 хиляди младежи да завършат приблизително обучение.

Броят на одобряваните за образование студенти и докторанти е съгласуван с оценката на образователната и научната активност на висшите учебни заведения, с данните за реализацията на приключилите студенти и докторанти и с целите за обществено-икономическото развиване на страната. Решението за приема във висшите учебни заведения следва одобрения модел на финансиране на висшите учебни заведения, насочен към резултатите от образованието и потребностите на пазара на труда.

Определени са 2000 места за наши сънародници от чужбина, които ще се образоват в бакалавърски и магистърски стратегии в български висши учебни заведения. Местата за докторанти са 40. Ще бъдат обезпечени още веднъж и 150 места за образование на жители на Република Северна Македония. Предложеният банкет е съгласуван с предложенията на организации на българските общности в чужбина и българските дипломатически представителства, както и с желанията на кандидат-студентите при извършената осведомителна акция в Албания, Косово, Северна Македония, Молдова, Украйна и Сърбия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР