Обучението им в Русе ще е безплатно, а практиката ще

...
Обучението им в Русе ще е безплатно, а практиката ще
Коментари Харесай

Видински студенти ще се обучават безплатно за медицински сестри в Русенския университет

Обучението им в Русе ще е гратис, а практиката ще се организира във Видинската болница

Първите студенти от Видинско, които ще се образоват по специалността "медицински сестри " в Русенския университет подписаха тристранни контракти за съдействие сред тях, образователното заведение и видинската болница, оповестява. Обучението им в Русе ще е гратис, а практиката ще се организира във Видинската болница. За задачата са обезпечени стипендии, изясни уредникът Росица Кирова, зам. ръководител в 47-то Народно заседание.

"Моята самодейност беше обвързвана с даването на стипендия за тригодишния период на образование, за всеки един месец в семестъра, когато учат тези младежи. В новия бюджет на общината кметът доктор Ценков заложи 10 стипендии, които ще отпусне Община Видин за бъдещите студенти. "

"За Видинската болница тази самодейност е витално значима ", сподели доктор Ивета Найденова, изпълнителен шеф на лечебното заведение.

"В болничното заведение работят 180 експерти по здравни грижи, като от тях 25 са в пенсионна възраст. В идващите 5 години още към 10% ще бъдат в пенсия. Освен огромния брой на работещите пенсионери има и доста незаети длъжности ", посочи Ивета Найденова.

Днес трима студенти подписаха своите контракти. Предстои същото да създадат и останали 7 утвърдени. Избират се тези, които имат оценки над 5 на изпита.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР