Обучението е едно от основните задължения, които човекът има към

...
Обучението е едно от основните задължения, които човекът има към
Коментари Харесай

Как кучето да научи името си?

Обучението е едно от главните отговорности, които индивидът има към кучето си. По този метод стопанинът ще подсигурява, че ще съжителства в естетика с любимеца си. Освен това няма да изпитва никакви терзания, че кучето му може да не го слуша, когато го извежда на разходка.

Обучението на кучето би трябвало да стартира в подобаващ миг. Колкото по-малко е едно куче, толкоз по-лесно ще научи командите. Но дребните кученца имат стеснен потенциал за помнене и се уморяват бързо, по тази причина образованието би трябвало да се прави последователно, а не да се предадат всички команди едновременно.

Първато нещо, което кучето ви би трябвало да научи, е да дава отговор на името си. По този метод ще ви бъде доста по-лесно да притегляте вниманието му и да го научите на останалите команди.

Първи способ

В началото повтаряйте името му доста постоянно. Всеки път щом кучето ви реагира по някакъв метод, да вземем за пример да ви огледа, го погалвайте и му давайте лакомство. Повтаряйте това упражнение непрестанно в продължение на няколко дни.

 дребни кученца за образование

Втори способ

Когато настъпи времето да го нахраните, дръжте храната високо и повтаряйте името му. Едва когато кучето ви вдигне глава към вас, го оставете да се нахрани. Повтаряйте това деяние в продължение на 4-5 дни при всяко едно хранене на кучето.

Който и от двата метода да изберете, ще ви е нужно огромно самообладание, защото даже и да повтаряте името на кучето по през целия ден, на другия ден то към този момент ще го е не запомнило. Затова не се отхвърляйте и не се ядосвайте на кучето си, а продължете с тренировките и бъдете сигурни, че ще има позитивен резултат до няколко дни.

Съвет: за максимален резултат комбинирайте двата метода.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР