Обучение за парамедици от ромски произход организира неправителствена оргнизация. В

...
Обучение за парамедици от ромски произход организира неправителствена оргнизация. В
Коментари Харесай

Обучават роми за парамедици в Спешната помощ

Обучение за парамедици от ромски генезис провежда неправителствена оргнизация. В плана са включени 10 души от София и Плевен. Обучението ще продължи една година, а курсистите, които завършат сполучливо ще получат опция да работят в Центровете за незабавна помощ.

31-годишният Марин Петков е приключил междинното си обучение в Химическия колеж в Плевен. Не траял в университет, тъй като фамилията му нямало опция да го устоя. От 4 месеца е незает. От началото на декември се образова за парамедик.
Марин Петков: Искам да оказа помощ на хората. Виждал съм защо става въпрос. На мен ми се е случвало колата за спешна помощ да пристигна след половин час и да няма кой да ти обърне внимание. Колкото сме повече, толкоз по-добре. Това е една помощ за бързата помощ.
Парамедиците би трябвало да имат шофьорска брошура. Марин дава отговор на изискването. Ако приключи курса сполучливо, ще може да оказва помощ на лекарите, с мерене на кръвно, електрокардиограми и слагане на инжекции. В случай на спор в махалата, ще играе и ролята на посредник.

Радостин Манов, Сдружение „ Разнообразни и равни “: Ако има някакъв скандал посред им - сред доктор и пациента ром. Когато. И посредством езика си той ще един парамедик е от тази общественост, знае езика и посредством езика си той ще съкрати тази отдалеченост и ще понижи казуса.
В столичния незабавен център са назначени двама парамедици от ромски генезис, приключили миналогодишния курс по плана.
Катя Сунгарска, представител на ЦСМП-София: Изключително добре се оправят и дамата. Амбициозни са. Едното момиче сега следва- момчето към този момент е приключило висшето си обучение. Отговорни са, положителни са.
Сунгарска сподели още, че от началото на годината е имало 17 набези над екипи от столичния незабавен център. Нито едно от тях не е било в ромска махала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР