Обучение за оказване на първа помощ се проведе в Археологически

...
Обучение за оказване на първа помощ се проведе в Археологически
Коментари Харесай

Обучение за оказване на първа помощ се проведе в Мездра /снимки/

Обучение за оказване на първа помощ се организира в Археологически комплекс „ Калето “ в Мездра.
В него взеха присъединяване чиновници в БДЖ и в Общинската администрация, читалищни служащи, детски учители и други
Събитието е част от дейностите по Проект “Съвместни старания против естествените бедствия”, който се извършва взаимно от Община Мездра, в качеството й на водещ бенефициент, и от Жандармерийската работа в окръг Мехединци, Румъния, в качеството й на сътрудник. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване в границите на Програма Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 година
По време на занятието лекторите Теодора Георгиева и Светослав Ангелов, инструктори по първа помощ и обучители във FirstAidbg.com и „ Училище по първа помощ “ - София, демонстрираха пред участниците в образованието главните техники за оказване на първа помощ при най-често срещаните животозастрашаващи положения и пострадвания - задавяне („ гълтане на езика “), загуба на схващане и мощно кръвотечение.
Освен теоретични познания, курсистите получиха потребни на практика препоръки по какъв начин да реагират и какво би трябвало да създадат при пораждане на такива произшествия.
Обучителите подчертаваха върху обстоятелството, че при тези изключителни обстановки най-важна е помощта в първите минути след злополуката, защото доста постоянно това е решаващо за спасяването на човешкия живот. В множеството случаи тя се прави от очевидци - ето за какво е належащо колкото се може повече хора да придобият умения за оказване на първа помощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР