Обучение, възпитание и социализация на деца от първа група по

...
Обучение, възпитание и социализация на деца от първа група по
Коментари Харесай

Детска градина в Стара Загора ще обучава малчугани по метода на Монтесори

Обучение, образование и социализация на деца от първа група по метода и педагогиката на Мария Монтесори вкарва от новата 2019/2020 образователна година Детска градина N 5 " Мечо Пух " в Стара Загора. Работата ще се осъществя от учители със приключена следдипломна подготовка в Нов български университет " Въведение в Монтесори педагогиката при групова работа с деца в детска градина ".
Възпитателният способ се ползва от най-ранна детска възраст и е учреден на практическите наблюдения и на научните открития на италианския доктор и възпитател доктор Мария Монтесори. Той се ползва сполучливо повече от 100 години и е известен по целия свят. Днес методът Монтесори е доста известен и необятно се в 98 страни. Идеите му са необятно залегнали концепциите в Скандинавските страни, Австралия, Африка, Индия, Китай, Съединени американски щати, Канада. По света има хиляди детски градини и над 20 хиляди учебни заведения,работещи по Монтесори педагогиката.
Мария Монтесори е номинирана поредно три пъти за Нобелова премия поради големия си принос към актуалното обучение. Тя счита, че всяко дете по природа е мъдро и надарено и е извънредно значимо да се зачита уникалността на всяко дете. Според нея възрастните би трябвало да оказват помощ на малчуганите да разкрият и развият капацитета си и да го научат независимо да учи света. В специфична среда децата усъвършенстват физическото си положение, образуват моторни и сензорни привички съгласно възрастта си и получават привички посредством на личния си опит. Педагозите единствено следят детето и му основават среда, в която то да може да се развива. Основните правила във философията и метода на Монтесори са свободата и персоналният избор на детето, то единствено построява лично си „ аз “. „ Помогни ми да се оправя самичък! ” е девизът на Монтесори педагогиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР