Обучени в Русия наемници участват в създаването на паравоенна милиция,

...
Обучени в Русия наемници участват в създаването на паравоенна милиция,
Коментари Харесай

Руски наемници правят паравоенна милиция в Босна и Херцеговина

Обучени в Русия наемници вземат участие в основаването на паравоенна милиция, служеща на сепаратистки водач в Босна и Херцеговина, заяви „ Гардиън “.

Разкритията са направени от изданието „ Журнал “. Става въпрос за група наречена „ Сръбска чест “, за която твърди, че е подготвена и финансирана от „ Руския филантропичен център “ в Сърбия.

Счита се, че групата би трябвало да стане част от паравоенна формация, която да бъде разполагаем на президента на Република Сръбска Милорад Додик. Според очевидци е имало случаи, в които групировката е марширувала по улиците на Баня Лука. Градът е административен център на Република Сръбска.

Това ускорява терзанията за съветска интервенция в Босна и Херцеговина. Смята се, че един от водачите на групата е някогашният сръбски парашутист Боян Стойкович. За него се твърди, че е някогашен сръбски парашутист, който е бил подготвен в съветската войска.

Министърът на сигурността на Босна и Херцеговина Драган Мектич съобщи, че в страната са за наясно с активността на групата.

Според локалните медии групата набира хора от сръбския под земята свят с концепцията да се сътвори паравоенна милиция. Смята се, че нейните цели към този момент са били обсъждани в разнообразни среди. В момента управляващите изследват случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР