Обтегнатите отношения на Арабския полуостров заради кризата между Саудитска Арабия

...
Обтегнатите отношения на Арабския полуостров заради кризата между Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Телевизия от Саудитска Арабия е обвинена в крадене на сигнал от Катар по време световното

Обтегнатите връзки на Арабския полуостров поради рецесията сред Саудитска Арабия и Катар одобриха ново измерение по време на международното състезание. Телевизия от Саудитска Арабия беше упрекната в пиратско лъчение на дуелите от шампионата в Русия.

Катарската телевизионна мрежа beIN Sport, която държи правата за лъчение на дуелите от международно за всички страни от Арабския полуостров, подаде сигнал, че каналът BeoutQ краде сигнал. Това се случва по време на мачове от международното, които по принцип не се излъчват на територията на кралството.

beIN Sport към този момент подаде сигнал до ФИФА, а по-късно още два оператора оповестиха за крадене на сигнал. Това са Telemundo (собственост на NBC), както и Eleven Sports Networks, които обаче не излъчват мачове от международното състезание. В желае на Еleven Sports Networks става въпрос за крадене на сигнал преди време.

От Telemundo оповестиха, че могат да заведат правосъден иск, откакто заплатиха 600 милиона $, с цел да излъчват международните шампионати през 2018 и 2022 година на територията на Северна и Централна Америка. Това е малкия екран, която се гледа от испански говорещите.

Пиратският канал BeoutQ се появи вследствие на възбраната търговски връзки сред Саудитска Арабия и Катар. След това beIN Sport загуби близо 40% от клиентите си на Арабския полуостров. Сега шампионата не може да се гледа публично в кралството, без значение че националният тим на Саудитска Арабия взе участие на международни финали за пръв път от 2006 година

Потребители в Саудитска Арабия потвърдиха, че гледат мачовете с помощта на канала, който се предлага в пакетите на кабелния оператор Arabsat. До момента от компанията не са създали публично известие след обвиняванията.

ФИФА обаче към този момент разгласи, че ще проверява сигналите, откакто телевизионните права са продадени доста от дълго време.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (261)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР