Обстановката в Софийска област е нормална въпреки влошените метеорологични условия,

...
Обстановката в Софийска област е нормална въпреки влошените метеорологични условия,
Коментари Харесай

Каква е обстановката в страната след интензивните валежи?

Обстановката в Софийска област е естествена макар влошените метеорологични условия, оповестява пресцентърът на регионалната администрация.
 
Във връзка със заповед на министър-председателя Бойко Борисов регионалният шеф на Софийска област Илиан Тодоров е изпратил инструкции до кметовете на 22-те общини от региона, както и до комисар Пламен Зашев, шеф на РД ПБЗН-София, и до шефовете на " Басейнови дирекции " да бъде осъществен обзор на общински проекти за деяние при изключителни обстановки и за отбрана при бедствия, като се посочи състава на органите за ръководство и силите за деяние, се показва в известието.
 
Според напътствията би трябвало да се приведат в подготвеност техниката за неотложни аварийно-възстановителни работи и доброволните формирования, да бъде основана организация за въвеждане при нужда на общинските проекти за деяние при наводнения.
 
Необходимо е още в Областната администрация да се даде информация за положението на водните запаси на територията на общините, на язовирите, реките, данни за сериозни сектори, наранени обитаеми места, друга информация за положението на водите. При заплаха от наводняване популацията от застрашените региони да бъде осведомено, а при нужда - и евакуирано съгласно регионалните и общинските проекти за отбрана при бедствия, е разпоредил регионалният шеф.
 
Досега от общините в региона не е постъпила информация за наводнения или други бедствия, породени от преваляванията. Във връзка с плануваните и продължаващи превалявания в общините се вземат спомагателни защитни ограничения за недопускане или понижаване на последствията от наводняване. Създадена е организация за наблюдаване на сериозните места по речните корита и язовирите, се показва в известието.

Обстановката в Плевен: Наводнени са черква, спектакъл и търговски обекти, заяви кметът Георг Спартански. Пороят е навлязъл в най-старата черква " Св. Николай " и в ниски пространства на Драматично-кукления спектакъл " Иван Радоев ". Скъсана дига има на отводнителен канал при Дисевица и Търнене. Река Чернелка в село Горталово е излязла от част от коритото. Разпоредено е живеещите в застрашения по-нисък квартал на селото да бъдат евакуирани в по-високия.

Река Вит излезе от коритото си в село Подем (ВИДЕО)

Обстановката в Шумен: Чрез кметовете на обитаеми места е основана организация за наблюдаване на сериозните места по речните корита и язовирите, като с изключително внимание са кв.Макак, кв.Мътница и селата Белокопитово, Мадара, Дибич,Ивански, Вехтово и Салманово. Общината държи на склад несъмнено количество чували за пясък, които при нужда ще бъдат пълнени.

Област Ямбол има подготвеност за усложнена конюнктура

40 см вода има по бул. в Търговище след поройния дъжд

Обстановката във Враца: По информация на оперативните дежурни по общини, най-обилни количества дъжд за миналото денонощие са паднали в Мездра - 91 л/кв.м, Бяла Слатина – 79 л/кв.м, гр. Враца – 72 л/кв.м и Борован - 63 л/кв.м. През нощта са постъпили сигнали и за паднала градушка на територията на общините Роман, Бяла Слатина, Враца и Мездра.

Властите в Смолянско нащрек поради предстоящите проливни дъждове и стихии

  По тематиката Лошото време и ремонтите сковаха София
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР