Обстановката в Русенско е усложнена заради обилния снеговалеж и силния

...
Обстановката в Русенско е усложнена заради обилния снеговалеж и силния
Коментари Харесай

Обстановката в Русенско е усложнена, регистрирани са над 20 катастрофи

Обстановката в Русенско е усложнена поради изобилния снеговалеж и мощния вятър.

От полицията в града оповестиха, че повече от 20 пътни случая са регистрирани през днешния ден в региона, като над пет са верижните произшествия. Повечето са единствено с материални вреди, само че има и леко ранени хора.

Областният шеф на Русе Галин Григоров изясни, че няма обитаеми места без ток и вода. Пътищата в района са проходими при зимни условия. Затворени за придвижване за камиони над 12 тона са направленията от Русе за Бяла и за Разград. Предстои в най-скоро време да бъде отворен за придвижване и секторът край Две могили - по пътя Русе-Бяла, който бе затворен по-рано през днешния ден поради тежка злополука сред автомобил, рейс, камион и джип.

Кметът на Русе Пламен Стоилов разпореди почистването и обработката със сол на улици и тротоари в града и в общината да се реализира с цялата налична техника на снегопочистващите компании. Той прикани водачите на коли да бъдат деликатни. Заради усложнената зимна конюнктура и мощния снеговалеж, който по прогноза ще продължи и на следващия ден, ще се работи непрекъснато.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР