Обстановката в областите, засегнати от валежите се нормализира, информира ГДПБЗН

...
Обстановката в областите, засегнати от валежите се нормализира, информира ГДПБЗН
Коментари Харесай

Обстановката в областите, засегнати от обилни валежи, се нормализира

Обстановката в областите, наранени от преваляванията се възстановява , осведоми ГДПБЗН към 8 часа. В Кюстендил ситуацията на територията региона е нормализирана, продължава оповестеното отчасти бедствено състояние за община Кюстендил. Нивото на р. Бистрица се намалява. Няма застрашени и бедстващи хора. В Перник е нормализирана е ситуацията на територията региона. Няма застрашени и бедстващи хора.

Обстановката на територията на столицата е нормализирана. Няма застрашени хора. Наблюдават всички сериозни точки на речни сектори и общински язовири след изобилните превалявания. В момента положението на всички места е обикновено, имало е през нощта 13 сигнала за паднали дървета, които са обработени. Няма бедстващи или откъснати региони. В Мало Бучино сега няма наводнени къщи.

В Смолян ситуацията на територията на региона е нормализирана. Продължават оповестеното бедствено състояние на територията на цялата община Смолян и отчасти бедствено състояние за община Девин. Водните количества в язовирите, микроязовирите и хвостохранилищата са в правила. Водите в речните корита са нараснали, само че няма преливане на водоеми. Няма застрашени и бедстващи хора.

 Остава бедственото състояние в Смолян
Остава бедственото състояние в Смолян

Един човек почина нощес

" Нивото на реките в цялата област спаднаха. Нямаме бедстващи поданици. Очакваме през днешния ден да се отвори пътят за Мугла, защото там имаше огромно срутище. Днес ще бъде събран още веднъж щаба, с цел да бъдат взети спомагателни ограничения. Очаквам през днешния ден да бъде анулирано бедственото състояние в Девин ", разяснява пред Нова ТВ зам.-областният шеф на Смолян Владимир Гърбелов.

" Нямаме бедстващи хора. Сигнали през нощта за катастрофи нямаме. Вчера отводнявахме кметството на село Ардино и няколко къщи. Наложи се отводняване и в Златоград. Наводненията са вследствие на подпочвени води ", изясни комисар Симеон Цървуланов, шеф на Пожарната в Смолян.

В Монтана няма застрашени и бедстващи хора на територията на региона, ситуацията е нормализирана. Валежите са спрели, основана организация за ежечасно наблюдаване на сериозните сектори на реки и язовири. В Кърджали ситуацията на територията на региона е нормализирана. Създадена организация за ежечасно наблюдаване на сериозните сектори на реки и язовири.

 Ще превали сняг, а до вечерта облачността ще се раздира
Ще превали сняг, а до вечерта облачността ще се раздира

Максималните температури ще са сред 3 и 8 градуса

" Най-много валя в Южните Родопи. 295 л/кв. м. дъжд се е изсипал общо за три дни. Станция Кирково е измерила най-голямо количество дъжд. В началото преваляванията бяха по-обилни в Западна България, като последователно се реалокираха към източната част на страната - към Сливен, Елена, Велико Търново ", разяснява пред Нова ТВ синоптикът от Българска академия на науките Анастасия Кирилова.

По думите й към този момент я рано да се предвижда дали над страната ни ще премине още един мощен циклон като " Филип ". " Снежна завивка няма да се образува. Дори за малко да се образува такава, тя бързо ще се стопи , тъй като температурите са над нула градуса ", изясни Кирилова.

 АПИ предизвестява за мъгла и заледявания тук-там в страната
АПИ предизвестява за мъгла и заледявания тук-там в страната

Пътните настилки в страната са най-вече мокри по усойните места заледени и обработени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР