Обстановката в нашата страна и съседните държави е доста динамична.

...
Обстановката в нашата страна и съседните държави е доста динамична.
Коментари Харесай

Валежи ни очакват до четвъртък, после времето се оправя

" Обстановката в нашата страна и прилежащите страни е много динамична. На Балканите времето ще се резервира все по този начин динамично. Ще има интензивни превалявания и градушки ", посочи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в студиото на  " България заран ". 

" В Северозападна и Западна България преваляванията бяха много интензивни. В Своге съумя да падне градушка с размер на лешник. Дъждовното време продължава. През цялата нова седмица ще има интензивни превалявания с гръмотевични бури придружени с градушки. За през днешния ден е разгласен жълт код за рисково време с интензивни превалявания за Монтана, Ловеч, Плевен, Пазарджик, Враца и Габрово ", сподели Янкова. 

И моли всички, които са решили да минават през проходите, да бъдат доста деликатни, тъй като равнищата на реките много са се повишили след интензивните превалявания и могат да излязат от коритата си и да провокират местни наводнения. 

По думите ѝ валежите ще продължат до четвъртък, по-късно времето ще стартира да се успокоява. 

" И още веднъж в петък, събота и неделя ще има много високи температури. На места градусите ще доближат до 36 градуса. Температурите по Черноморието ще се запазят много високи, а морската вода е прелестна за плуване. За планински туризъм няма да бъде уместно през идващите няколко дни, тъй като в следобедните часове ще се образува купесто-дъждовна облачност ", добави синоптикът пред Bulgaria ON AIR.  

Янкова означи, че септември месец ще бъде също безоблачен и ще става за плаж. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР