Обстановката в началото на 2019 година е спокойна. Коледно-Новогодишните празници

...
Обстановката в началото на 2019 година е спокойна. Коледно-Новогодишните празници
Коментари Харесай

Младен Маринов разкри какви мерки предприема МВР в борбата с циганската престъпност

Обстановката при започване на 2019 година е спокойна. Коледно-Новогодишните празници също минаха без съществени нарушавания на публичния ред и проблеми. В момента главната ни задача е да използван новите разпореждания от Закона за Министерство на вътрешните работи.

Това сподели по време на съвещанието на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред вътрешният министър Младен Маринов. Въпросите към него от депутатите бяха ориентирани основно към случая с пребития боен в село Войводиново. " Още от началото на спора в село Войводиново са подхванати нужните ограничения по издирването и задържането на причинителите на закононарушението. Предприети бяха всички нужни ограничения, с цел да опазим публичния ред в селото по време на митингите и бутането на противозаконните постройки. През цялото време следяхме ситуацията в цялата страна, с цел да не допуснем напрежение и в друго обитаемо място. Продължаваме да следим обстановката и да реагираме на всички сигнали за вероятно ескалиране на напрежението. При бутането на противозаконните постройки нашите дейности бяха ориентирани към подкрепяне на локалната власт и бяха изцяло в границите на закона "

Министърът разяснява и случая, при който престъпно проявен атакува на пътя с секира курсанти от НВУ. " Инцидентът е чисто битов и никой не може да го планува. Факт е, че реагирахме бързо и причинителят на офанзивата бе арестуван неотложно. Това е и като превантивна мярка за бъдещи причинители на сходни закононарушения ", отговори Младен Маринов.

Той увери народните представители, че по случаите с убийствата на предприемача Петър Христов и данъчния Иво Стаменов, както и избягалия пандизчия от Софийския затвор Радослав Колев, се работи и има прогрес. За край ръководителят на вътрешната комисия Цветан Цветанов пожела на управлението на Министерство на вътрешните работи по-малко приказки и повече на практика дейности.

" Гранична полиция е спазила всички закони по случая със задържането на либийския танкер " Бадр ". Пристанищните управляващи желаеха подпомагане от нас и ние се отзовахме ", отговори на журналистически въпрос Младен Маринов, откакто завърши чуването му в комисията. " При нас няма документ, от който да е видно, че има подобен спор. " Морска администрация " дава отговор за задържането на кораба. " Морска администрация " желае подпомагане за записване на промяната на екипажа и осъществяването на митническа инспекция. Това е, което е свършила " Гранична полиция ", безапелационен бе вътрешният министър.

" Работата на Министерство на вътрешните работи е да не позволява ескалация на напрежението. Смятам, че се оправяме с тази си задача. С встъпването в служба на основния секретар на Министерство на вътрешните работи съм уверен, че нещата ще се подобрят още повече, тъй като той ще координира дейностите на всички равнища в полицията ", разкри Маринов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР