Обстановката в МВР е много замърсена от корупция, там има

...
Обстановката в МВР е много замърсена от корупция, там има
Коментари Харесай

Ген. Валери Григоров: В МВР има не само криза, а разпад

Обстановката в Министерство на вътрешните работи е доста нечиста от корупция, там има освен рецесия, а разпад. Това сподели в студиото на Euronews PrimeTime някогашният началник на " Гранична полиция " и " Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи ген. Валери Григоров.

Според него има потребност от съкращения в администрацията на Министерство на вътрешните работи за сметка на оперативните служители на реда и даде образец - за денонощие 1500 чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи работят за държавните чиновници, а към 1000 - за обществото. Министерство на вътрешните работи би трябвало да се обърне към обществото, безапелационен бе Григоров.

 
Политическата динамичност постоянно е следвала логиката на развиване на незаконните структури. Пред 90-те години имаше ясно и систематично изтребване, бих го нарекъл, в незаконните структури. Това се случваше, тъй като предстоеше смяна на политическата обстановка.
Преди България да стане член на Европейски Съюз, ние изпълнихме всички условия за сигурността на границите, добави още ген. Григоров. През 2006 година, в навечерието на приемането ни в Европейски Съюз, нямаше нито едно юридическо лице по граничните пунктове, с изключение на магазините за безмитни артикули, които тогавашният министър на вътрешните работи Румен Петков остави, с цел да не се почисти средата във връзка с контрабандата на цигари и алкохол. Това беше взето като политическо решение, само че беше ясно за какво е по този начин. След този интервал се случи едно систематично отдалечаване на страната от съществени функционалности, сподели още Валери Григоров.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР