Обстановката по западната граница остава напрегната, затова Русия реализира комплекс

...
Обстановката по западната граница остава напрегната, затова Русия реализира комплекс
Коментари Харесай

Москва реализира комплекс от мерки за защита на западната граница

Обстановката по западната граница остава напрегната, по тази причина Русия " осъществя комплекс от ограничения " за тяхното подсилване. Това съобщи министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу.
Ситуацията се характеризира със усилването на военното наличие на НАТО в Източна Европа , разгръщането на ПРО на Съединени американски щати в Полша и Румъния, разширението на военното съдействие на алианса с Финландия и Швеция ", разясни още той. 
До края на годината в Западния боен окръг ще се състоят над 20 учения, които ще обиден Противовъздушна отбрана войските, материално-техническото обезпечаване, а също и бреговите подразделения. Освен това подразделението ще получи на 1,3 хиляди бойни единици нова и осъвременена военна техника. Ще продължи наемането на бойци, като през тази година са определени над 9 хиляди души, уточни още Шойгу. 
Сега главните старания на командването на окръга са съсредоточени върху подготовката на руско-беларуските учения, които ще се проведат от 13 до 19 септември и ще завършат двугодишен цикъл на подготовка, заяви РИА Новости.
В тях се възнамерява да се включат до 12 хиляди военни и 950 единици бойна техника. Шойгу акцентира, че мероприятията имат " извънредно защитителен " темперамент. 
Започнала е и подготовката за три учения с присъединяване на военни от Русия, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизия и Таджикистан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР