Обстановка от протестите в Свиленград и Русе Мерките за сигурност

...
Обстановка от протестите в Свиленград и Русе Мерките за сигурност
Коментари Харесай

Протести в цялата страна и тази неделя

Обстановка от митингите в Свиленград и Русе Мерките за сигурност в София Репортаж от митинга в Пловдив Нова вълна от митинги в цялата страна има през днешния ден. Основните претенции са за оставка на кабинета, по-ниски цени на горивата, без нарастване на застраховка „ Гражданската отговорност ” и налозите за старите коли.
 
Засилено е полицейското наличие в центъра на София, над 2000 служители на реда ще охраняват митингите в цялата страна, към 1000 от тях са в столицата, а останалите са в другите градове. Очаква се проведено напредване към София от разнообразни градове на страната, има и сигнали за провокации, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
 пр Dariknews.bg
Протестиращите от Шумен стопираха придвижването по автомагистрала " Хемус " на пътен възел Белоколитово. Решението за блокирането бе взето на паркинга на Арена Шумен, където по-рано през днешния ден те се събраха, с цел да изразят недоволството си против ниския стандарт на живот в България. Протестиращите се оповестиха за минимална заплата от 1500 лв. и желаеха понижаване на броя на депутатите.
 
На към километър от автомагистрала " Марица " край Свиленград протестиращи пробиха кордона на жандармерията . Недоволните пешком блокираха аутобана. В тълпата по-рано падна жена, която не е потърпевша съществено. Помощ й е оказана от жандармерист, който е ангажиран с защитата на протестиращите.-->
 пр Dariknews.bg

 митинги DarikNews.bg
По-рано тази заран близо 100 коли от Хасково потеглиха на митинг към българо-гръцката граница. По пътя към тях се причислиха и хора от Димитровград и Кърджали. Протестът е под засилена полицейска защита.

Стотици протестиращи блокираха пътя край Разлог . Те са на шосето в символ на митинг против повишаването на водата и обществената неправда. Движението е спряно от 12 часа. Разрешението за митинга е до 15 часа.  Очаква се след този час придвижването да бъде възобновено в естествен темп. Има големи опашки от чакащи коли, макар че протестиращите пропущат за по няколко минути колите. Има засилено полицейско наличие.
 Разлог Dariknews.bg
В момента автошествие обикаля улиците на Петрич . Очаква се по-късно то да се насочи към ГКПП-Кулата и придвижването към граничния пункт да бъде спряно.
 
На Е-79 край Благоевград няма обсада. По-рано през днешния ден трийсетина протестиращи обявиха желание да излязат на пътя, само че полицията не им разреши.
 
Четири митинга са планувани в София , като три от тях - под формата на шествие. Очаква се всички те да затруднят придвижването в центъра на града..
 митинги БГНЕС

Стотици пловдивчани също излязоха на следващ митинг. С доста звук, клаксони и патриотични песни част от тях се насочиха към София, с цел да се включат в националния митинг. Друга група потегли на автошествие по пловдивските улици. Крайната им точка е постройката на Община Пловдив.

По-рехав бе митингът през днешния ден в Търговище по отношение на предходната неделя. Стотината коли с включени клаксони и развети флагове минаха в шествие по основни улици в града. Колоната на протестиращите бе предвождана от полицейски патрул.Коментари в обществените мрежи сочеха, че една от аргументите за по-малкото протестиращи са несменените със зимни гуми коли, а по този начин притежателите им могат да бъдат глобени при възможна инспекция.

 отново митинги DarikNews.bg

Около 200 автомобила участваха в днешния митинг против високите цени на горивата в Бургас . Те провокираха запушване на изхода за автомагистрала „ Тракия “. За разлика от предходната неделя колите бяха по-малко. Една от аргументите е, че всички уредници на бургаския митинг са били заплашвани от полицията, съобщи един от тях Росинка Бъчварова.

Над 200 души излязоха през днешния ден по обяд на митинг в Русе . Шествието потегли от Парка на младежта и стигна до централния площад пред Общината. Хората желаеха чист въздух и по-добър стандарт на живот. Наметнати с трикольори, носещи флагове, плакати и транспаранти, те направиха гръмък поход през централната градска улица. Присъстващите започнаха и подписка против изгарянето на отпадъци в ТЕЦ-а в града.

 Русе Dariknews.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР