Общуването по имейл вече е толкова неразделна част от комуникацията,

...
Общуването по имейл вече е толкова неразделна част от комуникацията,
Коментари Харесай

Вредни навици в комуникацията по имейл, от които да се отървете

Общуването по имейл към този момент е толкоз неразделна част от връзката, че евентуално не мислите доста за нея. По-важно от всеки път обаче е да обърнете внимание на това, което казвате и по какъв начин го казвате, изключително в случай че работите от у дома. Онлайн връзката не предава тона на гласа или изражението на лицето, по този начин известието ви може да остане завалено, в случай че не е написано по верния метод. Ето някои най-лошите привички при писането по е-поща, от които би трябвало да се отървете:

Държите се прекомерно неофициално

Понякога може да стартирате имейлите си с привет като „ Добро утро “ или „ Привет “. Когато обаче поддържате връзка с чужд, използвайте обръщения като „ господин Иванов “ да вземем за пример. Ако индивидът избира, назовавайте го по-малко име. В никакъв случай обаче не се дръжте самоуверено, тъй като това може да има противоположен резултат. В края на имейла завършете с израз като „ С най-хубави пожелания “, „ Поздрави “ и други, като напишете и името си.

Пишете прекомерно дълги или прекомерно къси имейли

Имейлите би трябвало да бъдат точни и ясни. Почти никой не разполага с време или самообладание, с цел да чете дълги тиради, а и е допустимо по този начин на получатела да му убегне значима информация от известието ви. Другата неточност е да отговаряте единствено с дума, като „ Добре “ и „ Разбрах “, в случай че имейлът, който сте получили, не изисква съответен отговор. Така единствено ще препълните пощенската кутия на индивида насреща.

Допускате неточности

Всички ние позволяваме по някоя неправилност в бързината понякога, само че препрочитайте написаното от вас буквално. Няма значение дали е известие до вашия началник или баба ви. Много неточности, без значение от какъв вид са, ви карат да изглеждате невнимателни.

Използвате емотикони и съкращения

Няма нищо неприятно в това да изпратите няколко емотикони по имейл на непосредствен другар или родственик. При професионален контакт обаче, изключително с човек, който не познавате, това не е по никакъв начин добра концепция. Освен това съкращения, типични за чатовете, могат да останат недоразбрани от отсрещната страна.

Проявявате възприятие за комизъм

Всеки има неповторимо възприятие за комизъм и за жалост не е наложително вашето да бъде оценено от индивида насреща. Много е евентуално той да го изтълкува неправилно а и да го обидите. Това важи, както за служебни, по този начин и за персонални имейли.

Отговаряте незабавно, откакто са ви ядосали

Да, знаем, че от време на време евентуално желаете да върнете изострен отговор незабавно, само че по-късно може да съжалявате. Изчакайте да се успокоите и да премислите добре думите си и едвам по-късно отговорете. Ако въпреки всичко не се сдържите и изпратите яростно известие,  което не сте обмислили добре, по-късно наложително се извинете.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР