Общуването ни с другите се променя непрекъснато. Повече си пишем, по-малко

...
Общуването ни с другите се променя непрекъснато.
Повече си пишем, по-малко
Коментари Харесай

10 думи, които трябва да спрем да използваме

Общуването ни с другите се трансформира непрестанно.

Повече си пишем, по-малко приказваме, все по-често срещите ни са онлайн и все по-рядко се виждаме очи в очи.

Книгите, които четем, понижават, съкратяваме думите, променяме метода си на говорене и след всичко се оказва, че речникът ни става все по-беден. Има думи, които трайно са се наместили в изрече ни, а е нужно да се отървем от тях. Сайтът Actualno.com подреди 10-те най-често срещани думи, които е хубаво да използваме по-рядко.

1. В смисъл

Използва се непрестанно, а иронията е, че няма никакъв смисъл от това да поясняваш нещо с „ в смисъл “. Явно неналичието на подобаващи думи, с които да обясниш нещо, е повода за честото му потребление. Повечето хора даже не осъзнават какъв брой постоянно го споделят.

2. Мерси

Не може да приказваме на някого на „ Вие “ и в идващия миг, когато направи нещо за нас, да му кажем „ благодаря “. Няма нищо неприятно в думата, само че доста по-хубаво е, в случай че БЛАГОДАРИМ.

3. Викам

Много постоянно, когато някой се опита да пресъздаде разговор, се стартира: „ Аз крещя „ После ще се забележим “ и той ми вика, че няма да може. Аз крещя, че по-късно ще се чуем тогава и му крещя да не не помни да си вземе ключовете. “

4. В поради

90/100 от хората считат, че е вярно да кажеш, че имаш нещо в поради. Думата „ поради “ е задоволителна сама по себе си и „ в “-то начело е изцяло ненужно и погрешно.

5. Човек (като обръщение)

Все по-често се случва да чуваме диалози, в които участва това послание. „ Човеек, да знаеш какво стана през вчерашния ден “ или „ Хич не ми се разправя, човек. “

6. Междувпрочем

Познайте, такава дума няма! Някои хора считат, че звучи по-интелигентно и завъртяно и по тази причина я употребяват непрестанно.

7. Сори

Оказва се, че и дребни и огромни все по-често употребяват „ сори “ вместо „ извинявай “. Не наподобява по никакъв начин добре огромен човек да ти се извини по този метод.

8. Нали

„ Казвам му аз, нали, че ще започвам нова работа. И нали си ме знаеш, дори и заплатата си сподели. Викам му нали, че започвам от на следващия ден и той се зарадва. “ Паразитна дума, която много нервира тези, на които се постанова да я чуват.

9. Кофти

Все по-често тази дума се употребява и то освен от тинейджърите, ами и от огромни хора, на които по никакъв начин не им отива. На всяка неприятна обстановка на света очевидно може да се отговори с „ Кофти! “

10. Фактически

Абсолютно ненужна дума, която не носи никакъв смисъл, а единствено запълва неналичието на подобаващи думи и демонстрира неналичието на богат речник.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР