Общото здравословно състояние на децата в детските ясли в София

...
Общото здравословно състояние на децата в детските ясли в София
Коментари Харесай

Прегледи показаха добро здравословно състояние на децата в яслите в София

Общото здравословно положение на децата в детските ясли в София се прави оценка като положително. Това излиза наяве след проведените от Столичната община и Българския лекарски съюз профилактични прегледи. Медиците регистрират, че най-често малчуганите имат проблеми с плоскостъпието и кривогледството.

За предаването „ Рано в неделя " на стратегия „ Хоризонт " ръководителят на столичната гилдия на Лекарския съюз доктор Асен Меджидиев разяснява:

„ За първи път се прави такава профилактика, тъй като тя е високо профилирана. Това не са регулярните профилактични прегледи, които всеки един общопрактикуващ доктор годишно си ги прави при децата. Тук отиват лекари от обособените специалности, с съответни наблюдения, обръщат внимание на децата за съответните болести. Мога да кажа отговорно, че не сме разкрили някаква тежка патология огромна или процентно някакви болести, които да вършат мощно усещане, че това се развива в обществото. Общото здравословно положение на децата се прави оценка като положително, това го правят оценка и педиатрите ни, които участваха на тези прегледи ".

Профилактични прегледи предстоят и в детските градини.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР