Общото влошаване се дължи на подчертания спад в потребителските настроения

...
Общото влошаване се дължи на подчертания спад в потребителските настроения
Коментари Харесай

Икономическото доверие в еврозоната пада

Общото утежняване се дължи на подчертания спад в потребителските настроения и умереното утежняване при настроенията измежду търговците на дребно и строителните компании. Индексът, отчитащ настройките измежду промишлените производители в еврозоната, се усъвършенства от минус 9,9 пункта през август до минус 9 пункта през сегашния месец.

Докато мнението на бизнес ръководителите за настоящото равнище на общите насъбрани поръчки продължи да се утежнява, упованията им за произвеждане се усъвършенстваха за втори следващ месец.

В бранша на услугите икономическото доверие спадна умерено - до 4 пункта през септември, по отношение на 4,3 пункта месец по-рано.

Потребителското доверие в еврозоната се намали доста за втори следващ месец, защото настроенията по отношение на предишното и бъдещо финансово положение, както и предстоящата за обща икономическа обстановка станаха по-песимистични. Индексът на потребителските настроения спадна до минус 17,8 пункта, отговаряйки на първичната оценка, до момента в който през август бе на равнище от минус 16 пункта.

Заради утежняването както на оценките за насъбрани поръчки, по този начин и на упованията за заетостта, знакът за настроения в строителството в еврозоната се намали до минус 6,2 пункта през този месец по отношение на минус 5,4 пункта през август. Индикаторът за упованията за заетостта, който бе в низходяща посока от февруари, се увеличи заради по-оптимистичните проекти за наемане на работна ръка измежду доставчиците на услуги. Съответният показател се усъвършенства от 102,2 пункта през предишния месец до 102,7 пункта през септември.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР