Общото увеличение на брутния вътрешен продукт през 2021 г. е

...
Общото увеличение на брутния вътрешен продукт през 2021 г. е
Коментари Харесай

Икономиката на САЩ с най-големия ръст от 1984 година насам

Общото нарастване на брутния вътрешен артикул през 2021 година е най-голямото от десетилетия насам

Икономиката на Съединени американски щати набъбна с 1,7% през четвъртото тримесечие, което съставлява 6,9% годишен растеж и най-големия едногодишен скок от 1984 година насам, оповестява "Ню Йорк Таймс ".

"Продължавайки да се възвръща от разтърсванията на пандемията, стопанската система на страната набъбна с 1,7% през последните три месеца на 2021 година ", заяви Министерството на търговията през днешния ден, съобщи БГНЕС.

Цифрата, която е поправена по отношение на инфлацията, отразява растежа на брутния вътрешен артикул - най-широката мярка за създадените артикули и услуги. На годишна база нарастването за тримесечието е 6,9%.

За цялата година икономическата агресия е 5,7% - най-голямата от 1984 година насам - впечатляващо достижение, което обаче отразява и дълбочината на вредите, нанесени от ковид през миналата година.

С това американската стопанска система приключва една мощна година. Общото нарастване на брутния вътрешен артикул през 2021 година е най-голямото от десетилетия насам, защото последствията от пандемията отслабват, макар че провокациите не престават.

"Силният растеж през четвъртото тримесечие се дължи частично на потребителските разноски, които "отразяват най-вече нарастването на услугите, водено от опазването на здравето, отдиха и превоза ", обявиха от Министерството на търговията. Частните вложения и увеличението на запасите също са съществени фактори.

"Саутуест Еърлайнс " регистрира тримесечна облага, до момента в който се пробва да се отърси от проблемите с Омикрон. Nissan и Renault се стремят към по-силни връзки с ангажимент за електрически коли. Tesla регистрира рекордна годишна облага, само че предизвестява, че проблемите с доставките не престават.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР