Общото усещане е за пълно пренебрежение към българския народ, породено

...
Общото усещане е за пълно пренебрежение към българския народ, породено
Коментари Харесай

Доц. Антоний Гълъбов: Единственото важно е да не загубим доверието към демокрацията

Общото чувство е за цялостно неуважение към българския народ, подбудено от тежкия недостиг на това ръководство за водене на разговор. Така доцент Антоний Гълъбов дефинира публичните настройки за рецесията в ръководството и разрива сред „ Продължаваме промяната” и „ Има подобен народ”. В обзора на деня на Радио „ Фокус “ „ Това е България “ той изрази опасенията си, че се губи доверието на жителите към демокрацията, поради свръх концентрацията на обществени средства в лични фигури, онагледено посредством бюджета и локалната власт.
Необявената война сред централната и локалната власт
„ От самото начало на това ръководство локалната власт беше оповестена за зложелател. Няма по какъв начин да действа дейно една обществена политика, в случай че тя дефинирана на национално ниво не може да се изрази в политиките на локално равнище, там, където действително видяно хората усещат резултатите. Вторият доста огромен проблем в актуализацията на бюджета е обвързван с пенсиите. Свързан е с пенсиите по един метод, който за пръв път, аз не си припомням Българската национална банка (БНБ) публично първо през заместител гуверньора си, а през вчерашния ден и през гуверньора на Българска народна банка, да приказва за риск от инфлационна серпантина. С други думи, да приказва за това, че е налице предпочитание да бъдат осъществени непрекъснати разноски, които не са обезпечени през обезпечени непрекъснати доходи “, уточни доцент Гълъбов.

Търговия с въздействие и политическа корупция
„ В момента имаме държавна рецесия, което значи, че кабинетът би трябвало да предложи министри, които да заемат овакантените позиции и този нов кабинет да получи поддръжка в Народното събрание. Общото чувство е, че властта не действа, че има надълбоко вътрешно разделяне по корпоративни ползи, по финансови зависимости, по всевъзможен различен симптом, само че не и във връзка с правила и полезности. Слабата централна власт генерира изключителна упоритост в незаконните мрежи и деморализира и корумпира обществото, още повече когато министър-председателят декларира, че бързо им трябват 12 депутати, с цел да могат да преодолеят вота на съмнение. Това се назовава търговия с въздействие. Това е политическа корупция “.

Доц. Гълъбов акцентира, че никой не се е опитал даже да употребява съществуващите парламентарни процедури за разширение на поддръжката към ръководещата партия.

„ Вместо това от заран до вечер ни се изяснява, че на тях просто им трябват едни 12 депутата. Реакцията на българското общество беше извънредно здравословна. Появиха се уеб сайтове, в които се оферират на търг депутати, появи се жив български политически фолклор във връзка с това. Но корупционното влияние на този вид държание е извънредно разрушително и води до по-малкото зло – предварителни избори “.
Оцеляването непременно на настоящето държавно управление ще донесе стратегически вреди на България
„ Хората, които достоверно желаеха България да се трансформира, сега са надълбоко разочаровани от това, което виждат, а идващият парламент ще наподобява зле, както наподобяват и публичните настройки. Партиите, които са запазили живата връзка със личните си гласоподаватели и знаят кого съставляват, а не с кого са подготвени да се коалират ще оцелеят, въпреки че с предварителните избори няма да реализираме решение, тъй като не сме излезли от политическата рецесия.

Така че минаваме през чистилище, което наподобява дълго, ще ни бъде мъчно, само че единственото значимо е да не загубим доверието на жителите към демокрацията “, съобщи на финала доцент Анатолий Гълъбов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР