Общото събрание /ОС/ на Българската академия на науките /БАН/ ще

...
Общото събрание /ОС/ на Българската академия на науките /БАН/ ще
Коментари Харесай

Общото събрание на БАН с пресконференция на тема Кризата НИМХ - БАН

Общото заседание /ОС/ на Българската академия на науките /БАН/ ще даде на следващия ден конференция на тематика "Кризата Национален институт по метеорология и хидрология - Българска академия на науките ", оповестиха от пресцентъра на Българска академия на науките.

Пресконференцията ще се организира от 14.00 часа в постройката на Българска академия на науките, на ул. "15 ноември " 1, в зала 207 - "Акад. Иван Евстратиев Гешов ". В нея ще вземат участие ръководителят на Общото заседание на Българска академия на науките проф. Евелина Славчева и други членове на Оценка за съвместимост на Българска академия на науките.
Общото заседание на Българска академия на науките гласоподава през вчерашния ден, че отчитайки заявеното желание на държавното управление за решение на казуса с Национален институт по метеорология и хидрология, Оценка за съвместимост на Българска академия на науките показва единодушие за отчасти извеждане на Национален институт по метеорология и хидрология от структурата на Българска академия на науките и прекосяването в нова конструкция, основана от Министерския съвет. Определението "частично " включва цялостната оперативна активност, извършване от Национален институт по метеорология и хидрология п, както и учени и чиновници, които са заявили желание за овакантяване на Българска академия на науките.

Тази заран в позиция от Национален институт по метеорология и хидрология метеоролозите обявиха, че откакто не можаха да блокират работата на Националния институт по метеорология и хидрология с недофинансиране, управителните органи на Българска академия на науките съумяха с административни средства. "Ние, работещите в Национален институт по метеорология и хидрология, направихме всичко належащо, с цел да запазим активността си. Възможностите ни са изчерпани! Остават ни броени дни - 7, до цялостното прекъсване на работата и до започването на разпад на структурите. От 12 дни Национален институт по метеорология и хидрология е без управление ", обявиха метеоролозите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР