Общото събрание на волейболната федерация ще разгледа жалбата на ВК

...
Общото събрание на волейболната федерация ще разгледа жалбата на ВК
Коментари Харесай

Любо Ганев обеща на Хебър да преразгледа жалбата им

Общото заседание на волейболната федерация ще прегледа жалбата на ВК Хебър (Пазарджик) против оповестяването на Нефтохимик 2010 (Бургас) за първенец на България при мъжете, заяви формалният уебсайт на федерацията по волейбол. Управителният съвет взе решението краткотрайното класиране да стане извънредно, откакто се допита до всички участници. Само Хебър и ЦСКА бяха срещу. Тимът от Пазарджик е втори в класирането.

„ Когато има общо заседание, ще внесем жалбата – подсигурява президентът Любо Ганев. – Дотогава няма нищо невалидно. Управителният съвет има право да трансформира правилника. На никой от нас не е приятна обстановката. Какво можем да създадем, че пандемията с ковид блокира целия международен спорт? Точно и ясно казахме, че взимаме решението поради форсмажорните условия. В момента нито може да се тренира, а договорите на чужденците в шампионата изтичат на 15 май. Ръководството на Хебър не апелира, че е преустановен шампионатът, а че има длъжностен първенец. До края на годината сигурно ще има общо заседание на федерацията и жалбата ще бъде импортирана. “

Любо Ганев взе участие и в конферентно съвещание на всички ръководители на европейския волейбол. Много е евентуално идващото издание на Лигата на нациите да е следващата година през май или юни – тъкмо преди олимпиадата, която също беше изместена с 12 месеца. „ На този стадий никой не може да каже по кое време ще се играе волейбол и по тази причина би трябвало да сме подготвени с разновидности “, изясни Ганев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР