Общото събрание на Висшия съдебен съвет няма да се занимава

...
Общото събрание на Висшия съдебен съвет няма да се занимава
Коментари Харесай

ВСС няма да разглежда писмото на Славов за проверка на Сарафов и Кирилова

Общото заседание на Висшия правосъден съвет няма да се занимава с писмото на някогашния правосъден министър Атанас Славов. С него той изиска инспекция и дисциплинарни санкции за изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов и градския прокурор на София Илиана Кирилова. Поводът - срещата им с някогашния към този момент основен секретар на Министерство на вътрешните работи. 

Кадровиците одобриха, че способен по проблема е Инспекторатът на Висш съдебен съвет. Те припомниха, че по сигнал от някогашния министър председател Николай Денков, че Сарафов е оказвал напън върху Коцев, към този момент има формирана кореспонденция при пъкъл хок прокурора Даниела Талева.

" Сферата на активността и пълномощията на Общото заседание са доста ясно написани в конституционните текстове, съгласно които сходна активност е отвън този обсег, обрисуван в Конституцията ", съобщи Галина Захарова - ръководител на Върховен касационен съд.

" Въз основа на това, което ни е изпратено, ние не можем да създадем какъвто и да е извод, защото тези обстоятелства би трябвало да бъдат тествани. Компетентни да го създадат са министърът на правораздаването и Инспекторатът на Висшия правосъден съвет ", уточни Огнян Дамянов - член на Прокурорската гилдия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР