Общото събрание на Синдикат на служителите в затворите в България

...
Общото събрание на Синдикат на служителите в затворите в България
Коментари Харесай

Започват протести пред съдебните сгради в 27 града


Общото заседание на Синдикат на чиновниците в пандизите в България взе единомислещо решение за протестни дейности. Демонстрациите стартират пред правосъдните здания в 27 български града.

Отчитайки сериозното напрежение в системата на пандизите и измежду заетите с защитата на правосъдните здания и магистрати, Синдикатът на чиновниците в пандизите упорства за равнене на обществения статут и възнагражденията на чиновниците в Сектор „ Сигурност “ и прекратяване на дискриминационното отнасяне на чиновниците на Групово дело „ Изпълнение на наказванията “ и Групово дело „ Охрана “.

Протести пред всички затвори, арести и правосъдни здания в цялата страна ще се проведат на 23 февруари. На идващия ден - 24 февруари, митинг ще има пред постройката на Министерството на правораздаването. На 10 март заетите в системата ще излязат на народен протестен протест, като шествието ще потегли от Министерството на правораздаването и ще се предвижи до входа на Министерството на финансите и Министерски съвет. На 26 март ще се организира народен митинг.

Междувременно сред обособените митинги в София ще се организират митинги пред пандизите и правосъдните здания: на 28 февруари в Бобов дол, на 2 март в Ловеч, на 5 март в Стара Загора, на 7 март във Варна и на 9 март в Пазарджик.

Синдикатът на чиновниците в пандизите ще изготви и писмо до министрите на правораздаването на страните членки на Европейски Съюз, които ще вземат участи във втората среща от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 - „ Правосъдие и вътрешни работи “ на 26 и 27 март т.г. с искане за подпомагане и поддръжка.

От синдиката оповестяват още, че към месец декември 2017 година неизползвания от чиновниците на Групово дело „ ИН “ отпуск, насъбран през годините е 192 550 дни.

Служителите на териториалните подразделения на дирекцията са положили ексклузивен труд за 2015 година - 351 977 часа, за 2016 година - 703 955 часа, за 2017 годидна - 415 847 часа.

Общият брой на подадените изпълнителни листа по силата на правосъдни решения против Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ от чиновници на Министерството на правораздаването и общия размер на изплатените суми за ексклузивен труд по тях в това число главници, лихви, осигурителни вноски, адвокатски възнаграждения, правосъдни експертизи и разходи за интервала от 2010 година досега е:

Общ размер на подадени изпълнителни листа по силата на неоправдателни решения – 863 бр.

Общ размер на изплатените суми от страна на ГДИН към чиновниците (в това число адвокатски възнаграждения, правосъдни разходи и др.) – 2 911 070 лева /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР