Общото събрание на СГС реши да предложи на Съдийската колегия

...
Общото събрание на СГС реши да предложи на Съдийската колегия
Коментари Харесай

Евгени Георгиев е предложен за председател на СГС

Общото заседание на Софийски градски съд реши да предложи на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет да назначи арбитър Евгени Георгиев за ръководител на Софийски градски съд.
От 64 съдии с право на глас, 53 поддържаха арбитър Георгиев, 11 бяха срещу. Гласуването се организира скрито, съгласно разпоредбите, признати от Общото заседание, оповестиха от Софийски градски съд.
В Софийски градски съд правораздават 121 съдии с право на глас, 12 от които нямаха опция да участват заради прилагане на позволен отпуск, съобщи БГНЕС.
" Подкрепата за мен в първата процедура и отношението Ви след приключването ѝ, ме накараха да усещам, че не съм самичък, че вие се отнасяте с доверие към мен, само че и с позитивни упования. Бих желал да оправдая доверието и да осъществявам упованията ви посредством присъединяване ми в този избор и възможната ми работа като ръководител. За да мога да го направя, още веднъж се нуждая от поддръжката Ви ", сподели арбитър Георгиев преди избора.
Припомняме, че през март Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет не съумя да избере ръководител на Софийския градски съд.
Кандидатите за поста бяха двама – за Евгени Георгиев гласоподаваха петима от 14-те членове на съдийската гилдия. За Светлин Михайлов гласоподаваха двама. Така нито един от двамата не съумя да събере нужните 8 гласа в своя поддръжка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР