Общото събрание на Организацията на обединените нации току-що гласува за

...
Общото събрание на Организацията на обединените нации току-що гласува за
Коментари Харесай

Изгониха Русия от Съвета по правата на човека

Общото заседание на Организацията на обединените народи преди малко гласоподава за премахване на Русия от Съвета по правата на индивида. Това се случи по време на сесия в Ню Йорк, предадоха Би Би Си и "Ройтерс ".

Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюция за преустановяване на участието на Русия в Съвета на правата на индивида с 93 гласа „ за “, 24 „ срещу “ и 58 "въздържал се ". Русия беше изключена поради военните закононарушения, които извърши в Украйна. Киев дефинира убийствата на съветската войска на цивилни жители като геноцид.

Изключването на страни от Съвета по правата на индивида е необичайност. Либия през 2011 година беше изключена поради принуждение против протестиращи от страна на силите на Кадафи. Общото заседание на Организация на обединените нации показва в резолюцията, че показва дълбока угриженост за продължаващата филантропична рецесия в Украйна поради пълномащабната война, която Русия стартира на 24 февруари. Хиляди са жертвите на съветската експанзия, в това число дами и деца. Руските бойци по безсърдечен метод лишиха живота на почтени невъоръжени жители в Украйна.

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба упрекна през днешния ден съветския си сътрудник Сергей Лавров, че е "съучастник в закононарушения ", осъществени от съветската войска от началото на войната в Украйна. "Фактът, че Лавров оправдава бомбардировките на болница в Мариупол и военните закононарушения, осъществени в Буча и други градове и села в Украйна, го прави съизвършител в тези закононарушения ", съобщи Кулеба на конференция след среща с външните министри на страните от НАТО в Брюксел. Украйна би трябвало да получи оръжие „ в този момент “ или „ ще бъде прекомерно късно “, съобщи Кулеба пред външните министри от НАТО.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР