Общото събрание на ООН прие да намали значително бюджета за

...
Общото събрание на ООН прие да намали значително бюджета за
Коментари Харесай

ООН намали бюджета си за мироопазване по искане на САЩ

Общото заседание на Организация на обединените нации одобри да понижи доста бюджета за мироопазващите задачи на организацията, съобщи Българска телеграфна агенция. За това интензивно се бореше държавното управление на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, въпреки че желаното от него орязване беше още по-голямо.

След продължителни и разгорещени договаряния отрасловата комисия одобри бюджетът за 14-те мироопазващи задачи за започващата през днешния ден нова фискална година да бъде понижен до 7.3 милиарда $.

Вчера Организация на обединените нации одобри с единогласие да бъде утвърдена сумата от 6.8 милиарда $. Беше признато обаче да бъдат отпуснати още 500 млн. $ за две задачи, които сега са в развой на редуциране - взаимната задача на Организация на обединените нации и Африканския съюз в суданския район Дарфур и мироопазващата задача на Обединените народи в Хаити.

След решението на бюджетната комисия американският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи, че това е единствено началото.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР