Общото събрание на ООН одобри с голямо мнозинство резолюция, призоваваща

...
Общото събрание на ООН одобри с голямо мнозинство резолюция, призоваваща
Коментари Харесай

ООН призова за примирие в Газа

Общото заседание на Организация на обединените нации утвърди с огромно болшинство резолюция, призоваваща за неотложно филантропично преустановяване на огъня в Ивицата Газа. Това оповестява уеб сайтът на Организация на обединените нации.

120 страни бяха " за ", 14 бяха " срещу ", а 45 страни се въздържаха.

Руската федерация e подкрепила документа. Съединени американски щати, Израел, Унгария, Австрия, Чехия и Хърватия са дали своят вот срещу примирието.

Постоянният представител на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан съобщи, че Организация на обединените нации е изгубила своята легитимност след приемането на резолюцията за Близкия изток в Общото заседание.

Общото заседание на Организация на обединените нации не одобри поправката на Канада, осъждаща Хамас в проекторезолюцията за Близкия изток.

Преди приемането на резолюцията генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за преустановяване на огъня в Газа.

" Повтарям апела си за филантропично преустановяване на огъня в Близкия изток, абсолютно освобождение на всички заложници и жизненоважни доставки в нужния размер. Всеки би трябвало да поеме своята отговорност. Това е моментът на истината. Историята ще съди всички нас, " написа в X (бивш " Туитър " ) Гутериш.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР