Общото събрание на Националната баскетболна лига заседава днес в условията

...
Общото събрание на Националната баскетболна лига заседава днес в условията
Коментари Харесай

Черноморец наваксва с мачовете до 16 ноември, без други двубои до началото на декември

Общото заседание на Националната баскетболна лига заседава през днешния ден в изискванията на тежката епидемиологична конюнктура, която не подмина и баскетбола у нас.

Както е известно, предходната седмица от НБЛ отложиха провеждането на четвъртия кръг в елита, откакто един от ангажираните с минилагера на националния тим в Ботевград даде позитивен резултат за Ковид-19.

Именно националният тим и идните му мачове от квалификационния прозорец за Евробаскет в Сараево (Босна и Херцеговина) в интервала 23 ноември до 1 декември са причина за компликациите по съставянето на програмата в НБЛ. Тимът на Росен Барчовски, по условия на ФИБА, би трябвало да се изолира най-малко седмица преди да замине за Босна и Херцеговина.

БФБаскетбол към този момент изготви протокол за националните тимове, според условията на международната федерация в изискванията на пандемия.

Така обаче мачове у нас могат да се играят най-късно до 16 ноември. По тази причина Общото заседание реши да позволи на Черноморец, който още не е играл формален мач този сезон поради вируса, да навакса с изиграването на отсрочените си дуели, както следва:

Балкан - Черноморец - от първи кръг;
Черно Море Тича - Черноморец - от трети кръг;
Черноморец - Рилски състезател - от четвърти кръг.

Това обаче ще стане само, в случай че PCR-тестовете във всички четири изброени отбора са негативни. Резултатите от инспекциите се чакат в четвъртък.

" Времето до 16 ноември е прекомерно малко, с цел да могат да се изиграят всички дуели от четвърти, пети и шести кръг. Но взехме решение да облекчим подготвянето на програмата и да дадем опция да се навакса с най-малко тези мачове ", разяснява мениджърът на НБЛ Сандра Велчева-Хънт.

Очаква се шампионата да се възобнови от 5 декември, откакто националният тим завърши уговорките си в Сараево.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР