Общото събрание на МГУ Св. Иван Рилски избра проф. д-р

...
Общото събрание на МГУ Св. Иван Рилски избра проф. д-р
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Копрев е новият ректор на Минно-геоложкия университет

Общото заседание на МГУ " Св. Иван Рилски " избра проф. доктор инж. Ивайло Копрев, доскорошен Декан на Миннотехнологичен факултет, за ректор на университета за мандатния интервал 2019-2023 година Пред членовете на Общото заседание проф. доктор инж. Ивайло Копрев показа:

" Благодаря ви за гласуваното доверие, поемам уговорката, че в работата си ще се учредявам на правилата на последователност и надграждане, отговорност, баланс и развиване, ще работя с почитание, в разговор с вас. Вярвам, че с обединени старания, можем да подобрим средата в която работим, нивото на подготовка на студентите, да надградим постигнатото, и да продължим устойчивото възходящо развиване на нашия университет. "

Проф. доктор инж. Ивайло Копрев е приключил МГУ " Св. Иван Рилски " през 2001 год., компетентност " Разработване на потребни изкопаеми ". Защитил е докторска дисертация през 2010 година, научна компетентност " Открит и подводен рандеман на потребни изкопаеми ", специализант на Technische Universität Bergakademie Freiberg, Германия.

От 2014 година е началник на катедра " Открито създаване на потребни изкопаеми и взривни работи ". През интервала 2012 - 2016 година е заместител декан на Миннотехнологичен факултет, МГУ " Св. Иван Рилски ", а от 2016 до 2019-а е декан на факултета. През 2012 година е определен да заеме академичната служба доцент, а от 2018-а е най-младият професор по научна компетентност " Открит и подводен рандеман на потребни изкопаеми ".

Проф. доктор инж. Ивайло Копрев е високоерудиран, градивен, новаторски и одобрен академик, създател и съавтор на монографии, книги и учебници, на десетки изявления в профилирани интернационалните реферирани и индексирани научни издания. Ръководил и участник в над 86 национални и интернационалните научно-изследователски и научно-приложни разработки, планове и стратегии.

Проф. доктор инж. Ивайло Копрев е ръководител на редица национални и интернационалните научни конгреси, конференции и комитети, участник в публицистични колегии на национални и интернационалните научни издания, началник на сполучливо защитили докторанти, член на научни журита.

Проф. доктор инж. Ивайло Копрев има безценен принос за развиването, просперитета и одобряването на висшето минно обучение в България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР