Общото производство на отоплителни тела в завода в Стражица е

...
Общото производство на отоплителни тела в завода в Стражица е
Коментари Харесай

"Корадо-България" предлага по 10 ст. дивидент на акция за полугодието

Общото произвеждане на отоплителни тела в завода в Стражица е почти същото като предходната година

Производителят на стоманени радиатори " Корадо-България " ще изплати по 10 ст. дял на акция за първото полугодие на 2019 година Предложението е на надзорния съвет на сдружението и би трябвало да бъде утвърдено от общото заседание, което е планувано за 18 септември. Същата сума беше разпределена измежду акционерите и за първите шест месеца на предходната година, когато компанията за първи път изплати промеждутъчен дял. Това стана допустимо след промени в Закона за обществено предложение на скъпи бумаги, а другата компания, която се възползва от това е " Софарма ".

Предложението

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики На свое съвещание на 25 юли надзорният съвет на " Корадо " е решил да предложи на акционерите да бъдат разпределени 1.317 млн. лева от облагата за първото полугодие, което прави брутен дял от 0.10 лева на акция, оповестиха от компанията. На общото заседание се чака също акционерите да одобрят план за дялово присъединяване на чиновниците. Схемата планува " Корадо " да изкупи назад част от акциите си и да ги разпредели измежду чиновниците си като бонус към заплатата.

Резултати

За първото шестмесечие на 2019 година компанията усилва чистите си доходи от продажби с 2.6% (виж таблицата). Печалбата остава съвсем без смяна макар високите цени на суровините и пазарните разтърсвания, споделят от сдружението. Миналия месец най-големият снабдител на радиатори в Европа - английската Quinn Radiators, влезе в процедура по неплатежоспособност " заради увеличението на цените на суровините и по-евтините вносни марки ". По информация от английските медии това е довело до съкращаването на 280 служащи от фабриката в Нюпорт.

Отчетът на " Корадо " демонстрира, че през първите шест месеца на тази година заводът в Стражица е създал с към 7 хиляди панелни радиатора по-малко, в сравнение с предходната година, само че с почти същата численост е повишено производството на тръбни отоплителни тела. Общите продажби като брой се усилват с над 3% на годишна база. Делът на българския пазар е най-малък (1.3%), а най-голяма част от продукцията отива за Чехия (62%), защото продажбите са основно към чешката Korado, която е мажоритарен притежател на " Корадо " с 82.45% от акциите. Други по-големи пазари са Румъния, Украйна и Унгария.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР