Общото ни бъдеще на Балканите минава през помирение. Това заяви

...
Общото ни бъдеще на Балканите минава през помирение. Това заяви
Коментари Харесай

Захариева: Една от основните цели на Берлинския процес е да свърже хората и бизнеса

Общото ни бъдеще на Балканите минава през помиряване. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Тя заключи резултатите от срещата на първите дипломати на страните от така наречен Берлински развой. Също по този начин напомни, че Западните Балкани бяха приоритет по време на българското европредседателство.
 Снимка 432422
Източник:

Една от главните цели на Берлинския развой е да свърже хората и бизнеса. Днес всички използвахме думата помиряване, тъй като то ще ни разреши да изградим общо бъдеще, стъпвайки върху истината от историята: посредством основаване на общи начинания, физическа съгласуваност, общи юношески организации като " Райко " т.е. да се научим да живеем дружно и да построяваме общо бъдеще, съобщи Захариева.

Най-късно през октомври би трябвало да стартират договаряния за участие с Република Северна Македония и Албания, настоя тя.
 Борисов чака покана да сме хазаин на
Борисов чака покана да сме хазаин на " Берлински развой "

Наша заслуга е, че след председателсвото ни се приказва за Западните Балкани, уверен той

Припомняме, че Берлинският развой е политико-дипломатическа самодейност, в която вземат участие страните от Западните Балкани - Сърбия, Република Северна Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово и Албания, и страни членки на Европейски Съюз: Германия, Франция, Австрия, Италия, България, Хърватия и Словения.

Външните министри се събраха в Познан, защото Полша сега ръководи Берлинския развой, а следващата година за първи път две страни ще поемат взаимно управлението на организацията - България и Република Северна Македония.

Преди година, министър председателят Бойко Борисов разгласи, че чака покана България да стане хазаин на " Берлински развой ".

По думите му България е особено поканена за присъединяване в този конгрес поради напъните й през последните месеци за стартирането на редица инфраструктурни планове в района.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР