Общото между протестиращите служители на институции е, че не са

...
Общото между протестиращите служители на институции е, че не са
Коментари Харесай

Любослав Костов, КНСБ: Обидно ниски са възнагражденията на протестиращите служители

„ Общото сред протестиращите чиновници на институции е, че не са получавали растеж на заплатите си от години, а някои с дребен % “ , сподели Любослав Костов от КНСБ . Според него всички срещи с парламентарните сили са минали добре, а депутатите са дали обещание да се съобразят с настояванията на синдиката в бюджета – 350 млн. лв. за хонорари .

„ Ние сме дали законопроекти с претекстове към тях – какъв брой пари и за какво, както и стопански планове от кое място да дойдат парите Това са най-недофинансираните, които останаха забравени. Държавата не помни и за културата. От 0,8% от Брутният вътрешен продукт отделяме 0,6% сега. За здраве също – от 5,6% на 4,8% от Брутният вътрешен продукт падаме. ГЕРБ пое ангажимент да внесе предложение за 36 млн. лв. за Спешната помощ и РЗИ “ , разяснява Костов пред „ bTV “. Той уточни:

„ Заплатите са ниски съвсем на всички. Доценти и професори стартират с 1400 лв. брутна заплата. Като си платят налозите и осигуровките – заплатата им става трицифрена сума. Обидно ниски са възнагражденията. Нашите претенции са подробни. Вижда се по позитивните реакции. Депутатите дадоха обещание на второ четене в бюджета, без значение коя партия го предлага, да бъде подкрепено, тъй като знаят, че е наше предложение. “

„ Срещнахме се с Асен Василев преди бюджетът да влезе в Народното събрание и постигнахме доста положителни неща. Запазиха се средствата за педагогическия личен състав, за общинските администрация, за висшето обучение, както и за Групово дело „ Изпълнение на наказванията “. Ние сме му признателни. Предложи с над 600 млн. лв. повече за заплати по отношение на 2022 година, само че те не стигат. Ние споделяме всяко едно нещо от кое място да го вземем “ , обясни икономистът от КНСБ.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР