Общото между китайските Evergrade и Country Garden е, че и

...
Общото между китайските Evergrade и Country Garden е, че и
Коментари Харесай

Още един гигант при недвижимите имоти е пред фалит

Общото сред китайските Evergrade и Country Garden е, че и двете са измежду най-големите компании в строителната сфера и двете изпитват невероятни финансови усложнения. Първата към този момент подаде молба за отбрана от банкрут в Ню Йорк преди половин месец, а в този момент се чака това да направи и втората.

Country Garden е известна с обстоятелството, че е измежду най-големите компании в областта на недвижимите парцели в Китай, само че това не ѝ подсигурява, че ще може да извърши отговорностите си по облигации идващия месец, оповестява организация Саіхіn Glоbаl. Трите облигации са с падеж, който стартира през септември. Те са с смесен баланс от близо 1 милиарда USD.

В края на финансовата година, която е на 31 март, стана ясно, че строителната компания е завършила 2022-ра с чиста загуба, което се случва за пръв път за последните 10 години. Тя е в размер на 878.5 млн. USD. Към юли на настоящата година са регистрирани продажби за 17.8 милиарда USD за първото полугодие на настоящата година, което е 30% спад по отношение на същия интервал на 2022 година

Country Garden е основана през 1992 година от Янг Гуоцян, който е почнал кариерата си като служащ на редица строителни обекти. През 2005 година той трансферира акциите на компанията на щерка си Янг Xyeйaн, а 2 години по-късно компанията е листвана на Xoнĸoнгcĸaтa фoндoвa бopca. Същата година Forbes афишира Xyeйaн за най-богатата жена в Азия с чисто положение от 16 милиарда USD.

Oт юни 2021 година нeтнoтo бoгaтcтвo нa Янг ce e cpинaлo c 84%, до 28,6 милиарда USD.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР