Общото между Джон Кенеди, Ричард Никсън, Джими Картър и Роналд

...
Общото между Джон Кенеди, Ричард Никсън, Джими Картър и Роналд
Коментари Харесай

Бляскаво завръщане на президентската лимузина

 80th Anniversary Lincoln Continental

Общото сред Джон Кенеди, Ричард Никсън, Джими Картър и Роналд Рейгън е освен това, че са били господари на Белия дом, само че и че като президенти на Съединени американски щати са се возили в лимузини Continental на американската компания Lincoln. Престижната щатска марка през днешния ден се намира в сложен интервал – освен тъй като последните четирима президенти употребяват Cadillac, само че и тъй като продажбите за цялата 2017 година са паднали под 200 хиляди коли, пласирани главно в Съединени американски щати, Близкия изток, Китай и Южна Корея.

 80th Anniversary Lincoln Continental

Със специфична серия Lincoln отбелязва 80-ата годишнина от представянето на първата лимузина Continental през 1939 година и припомня за златния си интервал от 60-те и 70-те години на предишния век. Лимитираното издание Lincoln Continental 80th Anniversary Coach Door Edition ще бъде създадено единствено в 80 екземпляра по случай 80-ия рожден ден на модела.

 80th Anniversary Lincoln Continental

В съпоставяне със общоприетото осъществяване междуосието е увеличено с 15 см, с цел да има повече пространство в дългата 5,27 м лимузина. Колите от специфичната серия са оборудвани със срещуположно отварящи се порти. В Европа с сходни порти се отличава Rolls-Royce, само че в Щатите те са добили доста по-голяма известност с Lincoln Continental. Четвъртото потомство на модела (1961 – 1969 г.) също е със срещуположни порти. Именно в подобен автомобил, само че в открит вид, е прострелян Джон Кенеди на 22 ноември 1963 година в Далас.

 80th Anniversary Lincoln Continental

Освен с удължената база и необятно отварящите се срещуположни порти, юбилейният лимитиран модел на Lincoln изкушава с доста моден интериор, в който множеството елементи са ръчно направени от най-качествени материали като кожа, алкантара, кашмир. Луксът на задните места е незабравим, защото това е шофьорска лимузина, в която притежателят се вози в цялостен комфорт. Между двете места откъм гърба има сгъваема масичка с подложка за таблет и гнездо за безжично зареждане на телефони.

 80th Anniversary Lincoln Continental

Седалките имат 30 варианти за конфигурация, вътрешното осветяване също може да се контролира по разнообразни способи, а аудиосистемата се приспособява автоматизирано към равнището шума в кабината. Специални надписи на праговете демонстрират, че това е автомобил с неповторим номер (от 1 до 80) от специфична серия. Head-up екранът пред лидера е с такава резолюция и контрастност, че може да се вижда със слънчеви очила.

 80th Anniversary Lincoln Continental

Под дългия челен похлупак работи характерен американски мотор V6 с размер 3,0 л и мощ 400 к.с., реализирана с двойно турбо пълнене. По избор на лидера пътуването може да се прави в състезателен, общоприет или удобен режим. Цената на специфичната серия е малко над 100 000 $, двойно по-висока от общоприетия модел, само че изненадващо ниска спрямо цените на сходни лимузини в Европа.

 80th Anniversary Lincoln Continental
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР