Общото богатство на руските милиардери, участващи в класацията на списание

...
Общото богатство на руските милиардери, участващи в класацията на списание
Коментари Харесай

Руските олигарси добавиха $62 млрд. в кризата

Общото благосъстояние на съветските милиардери, участващи в класацията на списание Forbes, се е нараснало с 62 милиарда $ за интервала на пандемията от ковид - до 454 милиарда $, оповестява списанието.

Отбелязва се, че 18 март е определен за насочна точка за съпоставяне, защото в този ден последно са изчислени положенията на най-богатите предприемачи в Русия. Освен това в същия ден котировките на фондовите тържища понижиха доста.

На на 18 март 2020 година най-богатият в Русия - Владимир Потанин (на снимката), началник и главен акционер в добивната и металургична компания " Норилски никел ", усили положението си от 19,7 милиарда $ на 26,1 милиарда $. Второто място заема Леонид Михелсон - началник на " Новатека " - с растеж от 17,1 милиарда до 22,5 милиарда $. Имането на Владимир Лисин, ръководител на съвета на шефовете и главен акционер в групата НЛМК, се усили с съвсем 3 милиарда $ до 21 милиарда $.

В челната петица влизат и главният акционер на " Силови машини " Алексей Мордашов, чието благосъстояние набъбна от 16,8 милиарда $ на 19,1 милиарда $, както и ръководителят на " Лукойл " Вагит Алекперов с растеж от 15,2 милиарда до 20,8 милиарда $.

Според изданието, с помощта на възобновяване на фондовите пазари, броят на доларовите милиардери в Русия се е нараснал от 99 на 101.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР