Общото богатство на милиардерите се е увеличило с повече от

...
Общото богатство на милиардерите се е увеличило с повече от
Коментари Харесай

Общото богатство на милиардерите прескочи прага от 10 трл. долара за първи път в историята

Общото благосъстояние на милиардерите се е нараснало с повече от една четвърт по време на пика на коронакризата, разкрива ново прочуване на консултантската компания PwC и швейцарска банка UBS, представено от Си Ен Би Си.

Според разбора, оповестен през днешния ден, общото благосъстояние на милиардерите е достигнало 10,2 трлн. $ в интервала април-юли тази година, откакто при започване на тримесечието е било 8 трлн. $. Това е първият случая в историята, в който положението на най-богатите хора на планетата надминава прага от 10 трлн. $.

Предишната рекордна стойност на благосъстоянието на милиардерите е 8,9 трлн., като тя бе достигната в  края на 2019 година

Общият брой на милиардерите в  международен мащаб също доближи нов връх – 2189, задминавайки предходният връх от 2158 милиардера  през 2017 година

Проучването на UBS и PWC включва повече от 2000 милиардера от 43 страни, които имат 98% от общото благосъстояние на милиардерите.

Според разбора сред 7 април и 31 юли благосъстоянието на милиардерите във всяка една промишленост е повишено с двуцифрен %, като при тези в секторите на индустрията, технологиите и опазването на здравето се следи растеж сред 36% и 44%.

Този скок е регистриран в интервала, когато доста страни по света вкараха драконовски ограничения против разпространяването на ковид, които доведоха до загубата на милиони работни места.

„ Индустриалците завоюваха най-вече, защото пазарите заложиха на мощно икономическо възобновяване. Същевременно с това софтуерните компании се възползваха както от нарасналото търсене на артикули и услуги в бранша поради пандемията,така и средата на ниски лихви “, се споделя в отчета.

Световните фондови пазари се възвърнаха след всеобщите разпродажби от началото на пандемията на фона на невиждани ограничения за стимулиране на стопанската система, подхванати от държавните управления и централните банки.

Анализа на UBS и PWC не предлага ранглиста на най-богатите милиардери, само че съгласно Bloomberg Billionaires Index преди всичко остава шефът на Amazon Джеф Безос, чието положение се прави оценка на 183 милиарда $. Следват Бил Гейтс (123 милиарда долара), Илон мъск (101 милиарда долара) и Марк Зукърбърг (98,1 милиарда долара).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР