Общото богатство на американските милиардери, включително на основателя на Амазон

...
Общото богатство на американските милиардери, включително на основателя на Амазон
Коментари Харесай

Безос, Мъск са сред милиардерите, чието богатство расте през пандемията

Общото благосъстояние на американските милиардери, в това число на създателя на Амазон (Amazon) Джеф Безос  Джеф Безос Джѐфри Престън Бѐзос (на британски: Jeffrey Preston „ Jeff “ Bezos), по-известен просто като Джеф и на Телса (Tesla) Илън Мъск, е повишено с близо 10 % през пандемията от Ковид-19 съгласно оповестен през днешния ден отчет на Института за политически проучвания, представен от Българска телеграфна агенция и Ройтерс.

Скокът на положението на най-богатите хора в Америка се случва в интервал, когато рекорден брой американци са подали молби за безработица.

Въпреки че като цяло стопанската система се сблъсква с криза, акциите на софтуерните компании като Зуум (Zoom) нарастват през последните седмици поради скока на потреблението на технологии за видеоконферентни връзки и за работа от у дома, по този начин скача и благосъстоянието на милиардерите, които имат присъединяване в такива компании.

Илон Мъск подарява на Калифорния над 1200 апарата за обдишване

Това е приказката за две пандемии с доста неравностойни жертви, споделя Чък Колинс, съавтор на отчета.

В интервала 1 януари - 10 април тази година 34 от най-богатите американски милиардери регистрират покачване на благосъстоянието си с милиони долари съгласно отчета.

Осем от тях, измежду които Безос и Мъск, са нараснали благосъстоянието си с 1 милиард $.

Джеф Безос печели милиарди от рекордните котировки на Амазон
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР